Enflasyon farkına ek olarak refah payı da eklenecek ve böylece ikramiyeler, sosyal destekler, kısa çalışma ödeneği, işsizlik ödeneği ve bakım yardımı da artacak.

Temmuz ayında emekliler, memurlar, asgari ücretliler ve kamu çalışanlarına zam geliyor. Kesin oranlar 3 Temmuz'da açıklanacak ancak yaklaşık 15 milyon emeklinin gelirinde artış bekleniyor.

Gelir düzeylerine göre zam..

Ayrıca, aylık 7 bin 500 liranın üzerinde maaş alanlara da refah payı verilecek. Refah payı oranları ise aylık gelir düzeylerine göre farklılık gösterecek. Asgari ücret artışları ise enflasyon oranlarına bağlı olarak belirlenecek ve %25 ile %30 arasında bir artış bekleniyor. Kesin rakamın 10 bin ile 11 bin 500 lira arasında olması bekleniyor.

TAKİPTE KALIN!!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Memur Sen Kongresinde yaptığı açıklamada az sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın memurların beklentilerini karşılayacak müjdeleri açıklayacağını söyledi.

Müjdeleri anında sitemizden bulabileceksiniz.

Doğru haber için sitemizi takip etmeye devam edin.

Artış oranı %30-35 olması bekleniyor

Merkez Bankası tarafından yapılan ankete göre, 6 aylık enflasyonun %21,43 olması bekleniyor. Bu nedenle, Temmuz ayında emekliler için refah payı hariç artış oranı %21,43 olacak. Ancak refah payı ile birlikte artış oranının %30-35 aralığında olması bekleniyor.

Örnek hesaplama böyle olacak..

Hükümet, emeklilerin ve asgari ücretlilerin yaşadığı ekonomik sıkıntıları hafifletmek için yeni adımlar atmaya hazırlanıyor. Temmuz zammının hesaplanmasında kök maaşın kullanılması ve artışın emekli maaşına yansıtılması planlanıyor. Bu kapsamda, asgari emekli maaşının 7 bin 500 Türk Lirasına yükseltilmesi planlanıyor. Örneğin, %30 enflasyon zammı ve 5.000 TL kök maaş varsayımı ile bu kategorideki bir emeklinin emekli aylığı 6.095 TL'den 7.923 TL'ye yükseltilecek.

Çalışma Bakanı duyurmuştu..

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, refah artışını tüm topluma yaymak için çalıştıklarını, işçi ücretlerini ve emekli maaşlarını koruyacak bir yaklaşım içinde olduklarını belirtti. İşçi ve kamu çalışanlarını korumaya yönelik politikalar uyguladıklarını ve uygulamaya devam edeceklerini de vurguladı. Bakan asgari ücret artışını Temmuz ayı öncesi verilere göre açıklayacaklarını açıkladı.