Bakan Bilgin, emekli aylıklarıyla ilgili olarak da düzenlemeler yapacaklarını belirtti ve maaşı 7 bin 500 liranın üzerinde olan emeklilerin durumlarının gözden geçirileceğini söyledi. Bakan Bilgin'in bu açıklamaları, emeklileri sevindirecek nitelikte oldu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, TRT Haber'de yaptığı açıklamada, Temmuz ayında yapılacak maaş artışlarına ilişkin bilgi verdi. Bakan Bilgin, asgari ücretlilerin ne kadar reel kayıp yaşadığını hesaplayarak, Temmuz ayında yeniden düzenleme yapacaklarını belirtti.

Bakan Bilgin ayrıca, yılbaşında kamu çalışanlarına enflasyon farkı ve yaklaşık yüzde 14 refah payı verildiğini, şimdi ise Temmuz ayında bunun yeniden düzenleneceğini ve bu düzenlemenin aynı zamanda emeklileri de kapsayacağını sözlerine ekledi. Bakan Bilgin'in bu açıklamaları, maaşlarına zam bekleyen asgari ücretliler ve emekliler için umut verici oldu.

Emekli maaşlarına yeniden düzenleme

Bakan Bilgin, en düşük emekli maaşının 7 bin 500 liraya çıkarıldığını hatırlatarak, emekli aylıklarının yeniden düzenleneceğini belirtti.

"Önümüzdeki günlerde yapacağımız düzenleme ile de 7 bin 500 TL'nin üzerinde aylık alan maaş alan aylıkları o düzeyde olan emeklilerin de tatmin edeceği bir düzenleme gerçekleştireceğiz."

Kamu işçisine zam görüşmeleri

Vedat Bilgin, kamu işçileri ile gerçekleşen toplu görüşmelerde de sona yaklaşıldığını açıkladı:

"Devlet olarak işçi ve işveren sendikalarının taleplerini birlikte müzakere ederek en uygun çözümü bulacağız. İşçilerimizin mutlu olacakları düzeyde gerçekleşeceğini şimdi söyleyebilirim. Önümüzdeki hafta müzakarereler neticelenir diye ümit ediyorum."