Bir emeklinin, bankasından aldığı kredinin taksitlerini ödeyememesi sonucunda maaşına haciz konulması ve promosyonlardan yararlanamaması üzerine başlattığı dava süreci Bölge Adliye Mahkemesi'nde sonuçlandı.

Mahkeme, emeklinin taleplerini haklı buldu ve kesintilerin durdurulmasını, önceki tahsilatların kendisine ödenmesini istedi. Ancak banka bu karara itiraz ederek temyize başvurdu.

Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, emeklinin taleplerini reddetti. Kararında, emeklinin kredi sözleşmesini imzalarken, taksitlerini emekli maaşından ödeyeceğini bildiğini ve bu nedenle kredi çektiğini belirtti.

Kamu Denetçiliği Kurumu: Hemşire İlaç Getirebilir Kamu Denetçiliği Kurumu: Hemşire İlaç Getirebilir

Ayrıca emeklinin kredi için malvarlığı olarak maaşını gösterdiğini ve bankanın da bu durumu göz önünde bulundurarak kredi verdiğini vurguladı. Her ay düzenli olarak tahsil edilen taksitlere itiraz edilmediği ve başka bir ödeme yöntemi talep edilmediği de ifade edildi.

Yargıtay, kesintilerin hukuka aykırı olmadığına karar verdi. Emeklinin bankanın maaşından yaptığı kesintiyi geri istemesini ise "hakkın kötüye kullanılması" olarak değerlendirdi.