Sayıları yaklaşık 16 milyonu bulan emekliliklerle ilgili KYK Yurtlarının yaz aylarında bir ay ücretsiz olarak kullandırılacağı belirtildi. 

Acil Servisler Devre Dışı: Şehir Hastanesi’nde 9 Saat Elektrik Kesintisi Acil Servisler Devre Dışı: Şehir Hastanesi’nde 9 Saat Elektrik Kesintisi

Diğer taraftan emeklilerin tüm illerde bulunan kamuya ait konaklama mekanlarında memurlar gibi %15 indirim hakkından yararlanması sağlanıyor. 

Öte yandan emekliler Devlet Demiryolları Ana Hat Trenlerinde ise %10 indirimli olarak seyahat edebilecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Ankara'da düzenlenen Sosyal Güvenlik Haftası etkinliğinde önemli açıklamalarda bulundu. 

Işıkhan’dan emekliler yılı çıkışı

Işıkhan, bu yılı "Emekliler Yılı" ilan ettiklerini hatırlatarak, emeklilerin her açıdan refah içinde bir yaşam sürmelerini amaçladıklarını ifade etti. Emeklilere yönelik yeni hizmetlerin hayata geçirilmesinde birçok paydaşın desteği olduğunu belirten Işıkhan, konuşmasına şöyle devam etti:

Paydaşlarımızla yaptığımız görüşmeler sonucunda belirlenen desteklerin bir kısmını sizlerle paylaşmak isterim. Kredi ve Yurtlar Kurumu, yaz aylarında uygun olan yurtlarını bir aylık dönemde emeklilerimizin ücretsiz kullanımına açacak.

Bunun yanı sıra Gençlik ve Spor Bakanlığı, tesislerini tüm emeklilere ücretsiz olarak kullanıma açma kararı aldı. Emeklilerimiz, tüm illerde yer alan kamu misafirhaneleri, öğretmenevleri, sosyal tesisler ve konukevlerinden kamu görevlileri gibi yüzde 15 indirimli faydalanabilecekler. Sendikalarımızın misafirhaneleri ve sosyal tesislerinde de emeklilere özel indirimler sağlanacaktır.

PTTcell tarafından emeklilere yönelik özel bir Emekli Paketi oluşturuldu. PTT Kargo'da da emeklilere özel indirimler uygulanacak. TCDD, yıl boyunca ana hat trenlerinde emeklilere yüzde 10 indirim sağlayacak.

YÖK ile işbirliği yapılarak Kuşaklararası Dayanışma ve Aktif Yaşlanma temelli 3. Yaş Üniversitesi'nin yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Ayrıca, yerli ve milli ödeme sistemimiz olan Troy ile bankalar arasında yapılan protokoller kapsamında emekli kartlarıyla fatura ödemelerinde, eczane ve market harcamalarında belirlenen üst limitler dahilinde giyim mağazalarında indirimler sağlanacak."