Emekli hekimlerin maaşlarından borç kesintileri yapıldığı tespit edilince, Türk Tabipleri Birliği (TTB) duruma müdahale etti.

TTB Emekli Hekim Maaş Kesintilerini Gündeme Taşıdı

TTB Merkez Konseyi Genel Sekreteri Dr. Vedat Bulut, 22 Mayıs 2024 tarihinde SGK Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Kamu Görevlileri Emeklilik Daire Başkanı Ahmet Altıntaş ile görüştü. Görüşmede, kesintilerin 2023 yılına ait maaş hesaplamalarındaki hatalardan kaynaklandığı belirtildi. Altıntaş, fazla ödemelerin dörtte bir oranında kesildiğini ve emeklilere bilgilendirme yapılacağını açıkladı. Dr. Bulut, kesintilerin bilgilendirme yapılmadan gerçekleştirilmesinin doğru olmadığını vurguladı.

Yanlış Hesaplamalar Nedeniyle Kesinti Yapıldı

Dr. Vedat Bulut, emekli hekimlerin maaşlarından yapılan kesintilerin gerekçesiz ve önceden bildirilmeden yapılmasından dolayı şikayetleri SGK'ya iletti. Ahmet Altıntaş, 2023 yılında yapılan maaş artışlarında yanlış hesaplamalar yapıldığını belirterek, bu hataların toplu sözleşmeler ve Kamu Görevlileri Hakem Kurulu kararları doğrultusunda düzeltilmeye çalışıldığını söyledi.

Sürekli İşçilerin Tayin Yasağı Sorunu TBMM’de Sürekli İşçilerin Tayin Yasağı Sorunu TBMM’de

TÜFE oranına göre belirlenmesi gereken ödemelerde yanlışlıkla enflasyon farkı eklenerek fazla ödeme yapıldığı, bu nedenle kesinti yapıldığı açıklandı.

Bilgilendirme Eksikliği Tepki Çekti

Altıntaş, yanlış hesaplamalardan kaynaklanan fazla ödemelerin emekli maaşlarının dörtte biri oranında kesildiğini ve emeklilere bu kesintiler hakkında yakında bilgilendirme yapılacağını söyledi. Dr. Vedat Bulut, kesintilerle ilgili bilgilendirmenin yapılmadan borç adı altında kesinti yapılmasının doğru olmadığını belirterek, bu durumun düzeltilmesi gerektiğini vurguladı. TTB, emekli hekimlerin haklarının korunması için gerekli adımları atmaya devam edeceğini belirtti.