Milyonlarca yurttaş, temmuz ayında asgari ücrete zam yapılıp yapılmayacağını merakla bekliyor.

Hükümetten Ara Zam Açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, enflasyon verilerinin olumlu olduğunu belirterek, “Hiçbir ara zam gündemimizde yok” dedi. Bu açıklama, asgari ücretlilerin temmuz ayında ara zam beklentilerini olumsuz etkiledi.

Siyasi Liderlerden Zam Talepleri

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile yaptığı görüşmede asgari ücrete temmuz ayında ara zam yapılmasını talep etti. Bahçeli ise bu talebe sıcak baktığını belirtti ve "Asgari ücretle muhatap olan insanların refah seviyesini yükseltmek, bu ülkede yaşayan her insanın asli görevi olmalı" dedi. Ayrıca, Bahçeli, benzer teklifler geldiğinde gerekli katkıları sağlayacaklarını ifade etti.

Türk-İş Verileri Açlık Sınırını Gösteriyor

Türk-İş'in açıkladığı verilere göre, asgari ücret yılın ilk yarısında açlık sınırının altına düştü. Bu durum, asgari ücretlilerin yaşam standartlarının giderek zorlaştığını gösteriyor.

Yüzde 1 Barajını Geçen Sendikaların Üyeleri 414 TL Fazla Ücret Alacak! Yüzde 1 Barajını Geçen Sendikaların Üyeleri 414 TL Fazla Ücret Alacak!

Prof. Dr. Hakan Kara'nın Uyarısı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) eski Baş ekonomisti Prof. Dr. Hakan Kara, sosyal medya platformu X'te paylaştığı bir grafikle temmuz ayında asgari ücrete zam yapılmazsa meydana gelecek tabloyu gözler önüne serdi. Grafikte, asgari ücretin 17 bin 2 lirada sabit kaldığı, açlık sınırının ise 21 bin liranın üzerine çıktığı görülüyor. Kara, "Temmuz'da asgari ücrete zam yapılmazsa yılın kalanında durum böyle görünecek" notuyla bu önemli uyarıyı paylaştı.