Yapılacak düzenlemeyle beraber ekonomik olmayan hatlardan memur servisleri kaldırılarak yerine toplu taşıma kartı dağıtılacak. 

Maliyet 3 kat arttı

Memur personel servisleri ile ilgili Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı bir rapor hazırladı. Hazırlanan rapora göre kamu kurum ve kuruluşlarının personel servisi kiralama giderleri bir önceki yıla göre 3 kat arttığı görüldü.

Ekonomik olmayanlar hatlar belirlenecek

Rapor sonucunda hazırlanan tasarruf tedbirine göre ise ekonomik olmayan hatlardan personel servislerinin kaldırılarak memurlara toplu taşıma kartı verilmesi planlanıyor.

Kamu kurum ve kuruluşlarının personel servisi giderlerindeki artış, tasarruf önlemlerini gündeme getirdi. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı'nın raporuna göre, geçen yıla kıyasla yaklaşık üç kat artan kiralama giderleri, ekonomik önlemleri zorunlu kıldı. Bu doğrultuda, ekonomik olmayan hatlardaki servislerin kaldırılması ve çalışanlara toplu taşıma kartları verilmesi planlanıyor. Servislerin kaldırılması ve toplu taşıma kartlarının sağlanmasıyla maliyetlerin azaltılması hedefleniyor. Uygulamanın ilk olarak büyükşehirlerde hayata geçirilmesi planlanıyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın verilerine göre, 2024'ün ilk üç ayında personel servisi kiralama giderleri Ocak ayında 141,7 milyon, Şubat ayında 379,6 milyon ve Mart ayında 477,3 milyon lira olarak gerçekleşti. 

Koç Holding’den Stratejik Yatırım: 7 Hastaneyi Daha Bünyesine Kattı Koç Holding’den Stratejik Yatırım: 7 Hastaneyi Daha Bünyesine Kattı

Geçen yılın aynı döneminde ise bu gider toplam 363.5 milyon lira idi. Bu verilere göre, devletin servis taşımacılığına ödediği miktarın yaklaşık üç kat arttığı görüldü. Geçen yılın tamamında ise bu gider toplam 2 milyar 611 milyon lira olarak kaydedilmişti.