Sağlık Bakanlığı’nda promosyon süreci yaklaşık 2 aydır kafa karışıklıkları ile beraber devam ediyor.

Kamu bankalarıyla doğrudan Sağlık Bakan Yardımcısının görüşmesiyle başlatılan promosyon süreci, Strateji Daire Başkanının kontrolünde bugünlere kadar getirildi.

GEÇTİĞİMİZ HAFTAYA KADAR 30 BİNLER KONUŞULUYORDU

Geçtiğimiz haftaya kadar özellikle sendika kanallarında anlaşmanın 28000 ile 30000 TL arasında bir rakama olacağı, Bakan Fahrettin Koca’nın son bir görüşme ile tutarı 1000- 2000 TL artırmaya çalışacağı iddia edilmişti.

HAYAL KIRIKLIĞI YAŞATILACAK

Ancak gelinen noktada; bugün promosyonla ilgili ortaya atılan iddia 100 binlerce sağlık personeline yeni bir hayal kırıklığı yaşatacağı yönünde oldu.

3 YIL İÇİN 21 BİN LİRA

Ziraat Bankası’nın bugün Sağlık Bakanlığı Yetkililerine Türkiye genelinde bütün illeri kapsaması kaydıyla 3 yıl süre için 21000 liralık bir teklif sunduğu kulislere düştü.

Sabah saatlerinde konuşulan 21000 liralık teklif sonrası haber merkezimiz çeşitli kaynaklardan iddianın doğruluğunu araştırdı. saglikpersonelihaber.net

DUYUMLAR GÜÇLÜ

Sağlık Bakanlığı’ndan özellikle promosyon konusunda somut ve doyurucu bilginin alınmasının imkansız olduğu bugünlerde 21000 liralık teklifle ilgili güçlü duyumlar haber merkezimize iletildi.

SENDİKA GENEL BAŞKANLARI HALA SESSİZ

Promosyon konusunda dün yaptığımız haberde de Sendika Genel Başkanlarının sessiz kalmasını gündeme getirerek, sağlık çalışanlarının aylardır beklediği promosyonla ilgili sürece neden hâlâ dahil olmadıkları bilinmiyor.


Bankaların Sağlık Müdürlüğü Promosyon İhalesine Verdiği Komik Teklifler


BAKANLIK ŞİMDİ NE YAPACAK?

Ziraat Bankasının verdiği 21000 liralık teklif sonrası Sağlık Bakanlığı’nın nasıl bir yol izleyeceği sağlık camiasının yeni merak konusu olacağa benziyor.

SAMSUN'DA 27 BİN TL'LİK PROMOSYON HESAPLARA YATTI

Öte yandan geçtiğimiz hafta Samsun İl Sağlık Müdürlüğünün banka maaş promosyon anlaşması uyarınca ödemelerin personellerin hesabına aktarıldığı öğrenildi. 3 yıl süre için 27000 liralık anlaşma yapan Samsun İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı personeller, geçtiğimiz hafta içerisinde promosyon ödemelerini aldılar.