Maaş promosyonları ile ilgili çalışmanın tüm ayrıntılarına ulaştığını iddia eden Sabah Gazetesi, temmuz memur zammının ardından bankalar tarafından ödenen maaş promosyonlarında, banka tarafında daha fazla kazanç elde edildiği vurgulanarak, bu nedenle memurların promosyon ödemelerinde de artış beklentisi olduğunu kaydetti.

Promosyon Komisyonları Bankalarla Görüşüyor!

Bazı bankaların kamu çalışanlarına yaptığı promosyon ödemesini artması sonucu diğer kurumlarında harekete geçerek promosyon komisyonlarının bankalarla görüşmelere başladığı ve promosyonların artırılmasının amaçlandığı Sabah Gazetesi haberinde yer aldı.

2007 yılı 21 sayılı Başbakanlık Promosyon Genelgesini hatırlatan Sabah Gazetesi, banka promosyonun üç kişilik bir komisyon tarafından belirlendiği, bu komisyonun harcama yetkilisi başkanlığında, yetkili sendika temsilcisi ile kurum temsilcilerinden oluştuğunu kaydetti.

Banka Promosyon Komisyonunun, bankalarla pazarlık yaparak promosyon alınmasını sağlandığı kaydedilen haberde, verilecek promosyonun tamamının personele dağıtıldığı, promosyon ödemelerinin ise en az 2 ile 5 yıl arası süreyi kapsadığı belirtildi.

Eski Promosyon Sözleşmeleri İptal mi Edilecek?

Promosyon Komisyonları süresi henüz bitmemiş sözleşmelerin iptali için bankalarda hali hazırda görüşme yaptığı, süresi bitmemiş sözleşmelerin iptal edilerek tazminat maddesinin işletilmesi ve düşük kalan promosyonun yeniden güncellenmesinin sağlanacağını kaydedildi.

Promosyon İptal Edilerek Tazminat Maddesi Devreye Sokulacak!

Promosyon sözleşmelerinde “ilk yıl sözleşmenin fesih edilmesi halinde tamamının, ikinci ve üçüncü yıl fesih edilmesi durumunda ise promosyon tutarının yüzde 50’sinin iade eder” maddesi olduğunu belirten Sabah Gazetesi, 2019 yılında 3 yıllık için personel başına örneğin 3000 TL alan bir kurumun sözleşmesindeki tazminat maddesini yürürlüğe sokacağını belirtti.

Yeni Sözleşme 30 Bin TL Olacak!

Sözleşmesini fesih ederek tazminat maddesini yürürlüğe sokacak olan bir kurumda, her personel için 1500 TL iade ücreti çıkacağı ancak yeni sözleşmenin örneğin 30.000 TL üzerinden imzalanacağı vurgulandı.