Bilindiği üzere devlet memurlarına 01.01.2022 ile 30.06.2022 arasında %30,955 artış yapıldı. Peki Öğretmenlerin 2022 Zamlı Ek Ders Ücreti ne kadar oldu? Sözleşmeli, kadrolu ve ücretli öğretmenler ne kadar ek ders ücreti alacak? Ek ders ücreti 2022 Ocak da ne kadar oldu? gibi sorular öğretmenler tarafından son iki gündür merak konusu oldu. 

Ek ders ücreti 2022 Ocak'da ne kadar oldu?

Doktora ve yüksek lisans yapmış öğretmenler ile özel eğitim, egzersiz, destek eğitim odası ve hafta içi gündüz, hafta sonu gece görev yapan öğretmenlere ödenecek olan ek ders ücreti 2022 yılında ne kadar olacak? Hepsi aşağıda yer alan tablomuzda.. 

Hafta sonu Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yayınlanan ve 2022 yılı haziran sonuna kadar Memurlara ödenecek olan maaşlar da uygulanacak maaş katsayısı oranı açıklanmıştı.  Bir Genelge ile mutemetlik birimlerine duyurulan yeni maaş katsayısı oranına uygulanan zam toplamda %30,95 olarak belirlenmişti. 

Öğretmenlerin Ek Ders Ücreti Zamlı Ne Kadar Artacak?

Genelge sonrasında önce memurlara ödenecek olan 14 günlük maaş farkı hesabını yaparak yayınlamıştık. Ardından sağlık personellerinin fazla mesai olarak da bilinen zamlı nöbet ücretlerini “” başlıklı haberimizde sizlere duyurmuştuk. Peki 2022 yılında sözleşmeli veya kadrolu öğretmenlerin aldığı ek ders ücreti ne kadar oldu? 

Ek Ders Ücretleri 2022 Ne Kadar Oldu?

Maliye Bakanlığının açıkladığı yeni katsayıya göre 2022 yılının Haziran sonuna kadar öğretmenlere ödenecek olan net ek ders ücreti yukarıda hazırladığımız tabloda yer almakta. Diğer taraftan öğretmenlere yapılacak ek ders ücreti ödemesinin 657 sayılı Devlet Memurları Kanununda ki hükmü ise şu şekilde yer almaktadır:  657 DMK’nın 176 maddesinde, aynı kanunun 89 maddesine atıfta bulunularak öğretmenlerden ders görevi verilenlere, ders saati başı olarak hesaplanmak üzere; gündüz için 140, örgün ve yaygın eğitim kurumlarında yarıyıl ve yaz tatillerinde ve Cumartesi ile Pazar gibi haftasonu tatil günleri saat 18.00’den sonra başlayan öğretim faaliyetleri içinde 150 gösterge rakamı üzerinden, aylık memur maaş katsayısının çarpılması sonucunda elde edilen tutar ek ders ücreti olarak ödenir denilmektedir.  

Yönetici ve Özel Eğitim Kurumlarında Farklı Oranlar!

657 sayılı devlet memurları kanununda ek ders ücreti ile ilgili yukarıda belirlenen hesaplama yöntemi uygulanırken, Özel eğitime muhtaç öğrencilerin eğitim ve öğretim gördüğü kurumlar ile bu kurumlarda görevli öğretmen ve yöneticiler ile bu öğrencilere yönelik açılan özel sınıfta görevli öğretmenlere ve cezaevlerinde görev yapan öğretmenlere % 25 oranında,  Milli Eğitim Bakanlığı'nın örgün ve yaygın eğitimi destekleme ve yetiştirme kursları yönergesine göre görev yapan yönetici ve yine öğretmenlere ise %100 fazlasıyla ödenmektedir.

Editör: Haber Merkezi