Başhekim Maaşı, Başhekim Yardımcısı Maaşı Ne Kadar Oldu? Ocak 2021
Sağlık Bakanlığına bağlı Eğitim Araştırma Hastaneleri başta olmak üzere Devlet Hastaneleri, ADSM, İhtisas Hastanelerinin yönetiminden sorumlu makamlarda oturan Başhekim, Başhekim Yardımcılarının maaşları ne kadar oldu? Başhekim ve Başhekim Yardımcısı Ocak 2021 Maaşı ne kadar? Profesör, Doçent, Uzman Tabip ve tabip unvanlarına göre ayrı ayrı maaş ve ek ödeme alan Başhekim ve Başhekim Yardımcılarına ait Ocak 2021 maaş dönemi ücretlerine haber detayımızdan erişebilirsiniz.

Sözleşmeli Sağlık Yönetici Maaşları
Sağlık Bakanlığına bağlı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren sağlık tesislerinin yönetimi yürüten başhekimlerin maaşları ne kadar oldu?
İl Sağlık Müdürü Maaşı - İlçe Sağlık Müdürü Maaşı - Başkan, Başkan Yardımcısı, Uzman Maaşları - Ocak 2021 haberi için tıklayınız |
Sağlık Camiası tarafından sözleşmeli yöneticilerin maaşları haklı eleştir almaya devam ediyor. Başta Sosyal medya platformları olmak üzere bir çok mecrada tartışma konusu olan sözleşmeli idarecilerin maaşları Ocak 2021 döneminde ne kadar oldu ? Ek ödeme olarak kaç lira alıyorlar?
Hastane Müdürü, Hastane Müdür Yardımcısı Maaşı Ne Kadar? Ocak 2021 haberi için tıklayınız |
Başhekimlik makamına sadece uzman tabip yada profesörler arasından idareci seçilmiyor. Hastanenin niteliğine göre Doçent yada tabip’de başhekim olarak sözleşme imzalayabiliyor. Dolayısıyla unvanları da aldıkları yönetici maaşlarını ve ek ödemelerini doğrudan etkiliyor. Örneğin, Profesör ve Doçent unvanına sahip bir başhekim 35 Bin 456 TL toplam ücret alırken bu tutar Uzman Doktor olan başhekimler için 26 bin 889 TL olarak bordrolara yansıyor. Ücretler arasında farkın nedeni ise unvanlar için tanımlanan farklı katsayıları söyleyebiliriz.
İşte merak edilen BORDROLAR…

Başhekimin görevleri
MADDE 14- (1) Başhekim, kendisine verilen görevin gereği gibi yapılmasından müdürlüğe karşı sorumludur.
(2) Hasta ve çalışan hakları, güvenliği, memnuniyeti ile sosyal ihtiyaçlarına yönelik hizmetlerin geliştirilmesinden ve sağlık tesislerinin yönetiminden sorumludur.
(3) Başhekimin görev, yetki ve sorumlulukları şunlardır;
a) Bakanlık, tarafından belirlenen kalite ve hizmet standartlarına uygun olarak, sağlık
hizmetini etkin ve verimli sunmak, bu konuda gerekli çalışmaları yürütmek, standartlara uygunluğu ölçmek, değerlendirmek ve gerekli eğitimleri planlayarak uygulamak.
b) Mevzuat düzenlemelerini takip ederek uygulamaya koymak, sağlık tesisinde çalışanlara karşı şiddet konusunda gerekli tedbirleri almak, bu konudaki Bakanlığın beyaz kod gibi uygulamaların takibini yapmak, gerektiğinde hukuki korunma yollarının kullanılabilmesi amacıyla tedbirler almak.
c) Tıbbi hizmetlerin sunum u için gerekli olan kaynaklarının zamanında ve ihtiyaçlara uygun olarak karşılanması amacıyla gerekli tedbirleri almak, ihtiyaç planlamalarını yaparak, temini için gerekli çalışmaları yürütmek.
ç) Bakanlık tarafından belirlenen kriterler doğrultusunda performans değerlendirmesini yaparak, bu değerlendirmeye esas bilgilerin zamanında, eksiksiz ve doğru olarak müdürlüğe verilmesini sağlamak.
d) Sağlık tesislerindeki cihazların etkin kullanımını sağlamak, yenileme, tamir, bakım ve kalibrasyonlarının yapılmasını sağlamak, atıl kapasite oluşmasını düzenlemek.
Başhekim yardımcıları
MADDE 18:Başhekimin görev alanıyla ilgili iş ve işlemler hususunda vereceği görevleri yerine getirmekle yükümlü ve başhekime karşı sorumludur. Görevlerin usulüne uygun, zamanında ve düzenli olarak yürütülmesinde başhekime yardımcı olur.
Personel Sağlık Telegram grubumuza ücretsiz Abone ol, günlük haberler cebine gelsin. Tıkla

Haram olsun
tanıdıpım hiç böyle eylerde olmayanların başhekim olduğunu biliyorum
kafadan sizler bir şeyler uyduruyorsunuz diğer insanlarının da bu yolda gitmesini engelliyorsunuz
kademe olarak iyi notadaysan şansız daha büüyk