Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sağlık çalışanlarının aldığı ek ödemelerle ilgili artış açıklamaları yapmaya devam ediyor.

Katsayıları Taksit Taksit Artırıyor!

Birinci basamak sağlık kuruluşlarında görev yapan personeller ile 112 çalışanları için Ek Ödeme Yönetmeliği‘nde açıklanan taban ek ödeme katsayısı 0,75 olarak belirlenmişti. Daha sonra yayınlanan yönerge ile katsayı 1,0’a yükseltilmişti. Bakan Koca yeni yaptığı açıklamayla katsayıların 1,1 olduğunu duyurdu.

Sağlık Bakanı Koca başka bir açıklamasında ise halk sağlığı, biyokimya, mikrobiyoloji ve diğer temel bilim uzmanlarının ek ödeme katsayılarınıda yükselttiklerini açıkladı.

Koca yaptığı açıklamada, Eylül ayında uygulamaya konulan katsayı farklarına değinerek hastanelerde görev yapan halk sağlığı, biyokimya, mikrobiyoloji ve diğer temel bilim uzmanları için kaçsayı 3’e çıkarıldığını ve diğer uzmanlarla eşitlenen katsayının Eylül ayında uygulanacağını belirtti.

Koca: "Hekim Dışına Ayrıca Yüzde 10 Artış Gerçekleşti"

Koca açıklamasının devamında "Birinci basamak sağlık kuruluşlarında (İSM, TSM) taban ek ödeme katsayısı kurum hedeflerinin yayınlanmasıyla birlikte 1'e çıkmıştı. Toplu sözleşmeden doğan haklar çerçevesinde bu katsayı hekim dışı sağlık personeli için 1,1'e çıkmış olacak. Değişiklik uygulamaya konuldu. 112 Acil Hizmetleri çalışanları taban ek ödemesi yüksek tutulmuştur. Hesaplamada kullanılan katsayı; hekimlerde yüzde 10, diğer sağlık personelinde yüzde 40 oranında artışla uygulamaya kondu. Toplu sözleşmeden doğan haklar ile hekim dışı sağlık personeli için ayrıca yüzde 10 artış gerçekleşti" ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı Koca 112 acil hizmetleri çalışanları taban ek ödemesinin yüksek tutulduğunu belirtti açıklamasında, “hesaplamada kullanılan katsayı; hekimler de %10, diğer sağlık personelinde %40 oranında artışla uygulamaya kondu” dedi. Koca, “hekim dışı sağlık personeli ile ilgili toplu sözleşmeden doğan hakları ile ayrıca %10 artış gerçekleşti” ifadesini kullandı.