Aynı zamanda Yeni Şafak Gazetesinde köşe yazısı yazan Yasin Aktay, CHP’nin sağlıkçılarının sorunlarının çözümü için Meclisi olağanüstü toplantıya çağırmasını değerlendirdiği yazısında, doktorların maaşının diğer meslekler ile kıyaslandığında az olduğunu ve bunun düzenlenmesi gerektiğini ifade etti.

Ak Parti Genel Başkan Danışmanı Yasin Aktay, Ak Parti’nin sadece bir Kalkınma Partisi olmadığını, bir Adalet Partisi olduğunun da unutulmadan, doktorların ücretlerine adalet penceresinden yeniden bakarak, özel bir çalışma yapılıarak düzenlenmesi gerektiğini söyledi.

Sağlık çalışanlarının ciddi sıkıntıları bulunduğunu yazan Aktay, “CHP’nin sağlık çalışanlarının durumunu görüşmek üzere TBMM’ni olağanüstü toplantıya çağırması ortada var olan ve siyaseten kullanılmaya da çok açık sorunların olduğunun işareti” görüşünün dile getirdi.

Aktay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun SSK Genel Müdürlüğü yaptığı dönemde kurumu kötü yönettiğini savunarak “Ne hastanın ne sağlık çalışanının hiçbir memnuniyetinin olmadığı her bir karesi skandal dolu olayların faillerinin bugünkü sağlık sistemi hakkında bir şey konuşmaya yüzlerinin olmaması lazım.

Ama CHP yönetiminin böyle bir yüzünün olmaması ortada ciddi rahatsızlıkların olduğu gerçeğini değiştirmiyor” düşüncesini dile getirdi.

AKP’nin 20 yıldır iktidarda olmasının en büyük nedenlerinden birinin sağlık alanındaki başarısından kaynaklandığını savunan Aktay, “Ancak daha önce de yine değindiğimiz gibi bu devrim halkın memnuniyetini temin ederken büyük ölçüde sağlık çalışanlarının, bilhassa tabiplerin fedakarlıkları ve çilekeş çalışmalarına dayanmıştır. Sağlık çalışanları halkı memnun etmek üzere geliştirilmiş sağlık sistemi içinde çok ağır yükler altında ve emekleriyle hiç mütenasip olmayan bir mükafatla çalışmak durumunda kalmışlardır” diye yazdı.

Sağlık çalışanlarının sürekli ciddi güvenlik riski ve haklarında oluşturulan itibarsızlaştırıcı söylemlere maruz kaldığını yazan Aktay, "Canlarımızı teslim etmek durumunda kaldığımız doktorların maaşlarının bugün başka mesleklerle karşılaştırıldığında kesinlikle adilce olmadığını söyleyebiliriz."

Doktorların maaşlarının daha adil bir şekilde ayarlanması gerektiğini yazan Aktay, şöyle devam etti:

"Tabii doktorların tek sıkıntısı maaşları değil. Özlük hakları konusunda da başka meslek gruplarından esirgenmeyen birçok hakkın kendilerinden esirgendiğine dair bir algı var ve bu, bir Türkiye mucizesi olarak gerçekleşmiş sağlık devrimini gölgeleyen bir adalet açığı oluşturuyor.

Tabi doktorlara karşı gelişen popüler söylemler, itibarsızlaştırıcı söylentiler, hasta kültürümüzdeki dizginlenemeyen öfkenin yol açtığı risklere karşı doktorları koruyacak bir yasal veya kültürel kalkanın oluşması hususu da önemli bir konu.

AK Parti, sadece bir kalkınma partisi değil bir adalet partisi olduğunu unutmadan, bu konuya adalet penceresinden yeniden bakmalı, doktorlara yönelik özel bir çalışma yapmalıdır."