Halen geçerli olan mevzuata göre; ek göstergesi 3600 olup makam tazminatından yararlanmayan ve hizmet süresi ile emekli keseneğine esas aylık seviyesi aynı olan memurlar emekli olduklarında aynı miktarda emekli maaşı almaktadırlar. Ancak, makam tazminatından yararlanma durumlarına göre 3600 ek göstergeden yararlanan bazı memurların emekli maaşı farklı olurken makam tazminatından yararlanmıyor olmakla birlikte bazı memurların emekli maaşına da ilave yapılmaktadır.

Ek göstergesi 3600 olanların emekli maaşı (2020 yılının ikinci yarısında)

Yükseköğrenim mezunu olarak, aylık seviyesi bakımından 1. dereceye ulaşan kamu görevlilerinden bazıları 3600 ek göstergeden yararlanabiliyor. 

Bu çerçevede, emeklilik bakımından 3600 ek göstergeye hak kazanmış olup, hizmet süresi 30 yıl olan ve 1/4 seviyesinden emekliye ayrılmış veya ayrılacak olan kamu görevlilerinin, makam tazminatından yararlanma durumları da dikkate alınarak 2020 yılının ikinci altı ayında alabilecekleri emekli maaşı miktarının ne kadar olacağı, hazırladığımız aşağıdaki Tabloda gösterilmiştir.

Tablo, 15 Ekim 2008 tarihinden önce TC Emekli Sandığı Kanununa tabi bir göreve başlamış olan memur emeklilerine yönelik hazırlanmıştır.

NOT: 

-Emekli aylığının %4 oranındaki ek ödemeler hesaplamaya dahil edilmiştir.

-Kadrosuzluk tazminatı ödemeleri ile bazı emeklilere yapılan aylık 100 TL tutarındaki ödeme dikkate alınmamıştır.
memurunyeri