2022 yılında diyetisyenler özel ve kamu birlikte değerlendirildiğinde yaklaşık 4 Bin TL ile 9 Bin 500 TL arasında değişen güncel diyetisyen maaşı almaktadırlar. Maaş aralığındaki makasın bu kadar fazla olmasının sebebi ise diyetisyenlik mesleğinin çok geniş bir çalışma anında yapılıyor olmasıdır. Bilindiği gibi bazı diyetisyenler kendi özel kliniklerinde görev yaparken, bazıları internetin gelişmesiyle birlikte online muayene yapmakta, bazıları ise Sağlık Bakanlığındaki hastanelerde poliklinik hizmeti vererek mesleklerini icra etmektedirler. 

Diyetisyenlik mesleğini ifa eden kişilerin özel yada kamu fark etmeksizin çalıştığı kurum, çalıştığı il, görev yaptığı ortamlar gibi faktörler aldıkları ücret ile doğrudan ilişkilidir. Sağlık Bakanlığında görev yapanlar ise diğer unvanlarda olduğu gibi meslekte geçirdiği yıl ve bunun doğrudan etkilediği memur derece ve kademesi aldığı hem maaşı hem de sabit ek ödemesine etki etmektedir.

Özel sektör güncel diyetisyen maaşları ne kadar?

Özel sektörde çalışan diyetisyenlerin güncel maaşları 4 bin liradan başlayarak yaklaşık 10 bin liraya kadar çıkabilmektedir. Özel sektörde görev yapan diyetisyenler için net bir maaş tutarı vermek mümkün değildir. Bunun nedeni diyetisyenin görev yaptığı özel hastanenin bulunduğu konum, özel hastanenin şartları olmaktadır.

Köklü olarak niteleyebileceğimiz özel hastanelerde bugün uzman bir diyetisyenin yaklaşık 15 bin liraya kadar maaş aldığı bilinmektedir. Bu özel hastaneler diyetisyenin uzmanlığına, tecrübesine, hatta mezun olduğu fakülteye, referanslarına ve meslekteki kıdemi gibi kıstaslar doğrultusunda maaş ücretini belirlemektedirler. Ancak asıl faktörler diyetisyenin deneyimi ve referansları diyebiliriz.

Sağlık Bakanlığı diyetisyen maaşları ne kadar?

Diyetisyenler Sağlık Bakanlığı'nda sağlık lisansiyeri olarak kabul edilmekte, aldıkları maaş ve sabit ek ödeme ise memur derece ve kademesine göre farklılık göstermektedir. Özel sektörde olduğu gibi Sağlık Bakanlığı'nda da kıdem yılı maaşı etkileyen bir faktördür ancak Özel sektörde olduğu kadar çok bariz bir etki etmemektedir.

Güncel diyetisyen maaşları kaç lira?

Bilindiği üzere memurlar meslekte geçirdikleri her yıl için bir kademe her 3 yılda da 1 derece almaktadırlar. Diyetisyenlerde de mesleklerinde geçirdikleri bu süreler memurluk derecelerine etki etmekte, dolayısıyla 5 yıllık bir diyetisyen ile 10 yıllık bir diyetisyenin maaşın farklılık olmaktadır. Tabii Sağlık Bakanlığı'nda görev yapan diyetisyenin evli olup olmadığı, çocuğunun olup olmadığı gibi faktörlerde maaşını etkileyen kalemlerden birisidir.

Güncel emekli diyetisyen maaşları kaç lira?

Meslekte 25 yılını tamamlayarak emeklilik yaşını da doldurmuş olan bir diyetisyen emekli olduğunda minimum 4000 TL maaş almaktadır

Bu diyetisyenin 30 yıl sonunda emekli olduğunu düşünürsek maaşı 4.150 TL seviyelerinde olmakta, 35 senelik bir çalışma sonunda emekli olmuş ise 4 bin 700 TL emekli maaşı almak da, 40 yıl sonunda emekli olan bir diyetisyen ise yaklaşık 5 bin lira maaş almaktadır

Güncel özel diyetisyen ne ücret kazanır? 

Burada net bir ücretten bahsetmemiz tabii ki mümkün değildir. Özel diyetisyenin günlük kaç hasta baktığı ya da hastaya belirlediği seans ücreti bu durumu doğrudan tetiklemektedir. Diyetisyenin görev yaptığı il hatta o ildeki semt bile diyetisyenin kazancını etkiler. Kısaca müşteri profili özel diyetisyen ücretlerinde baskın faktördür. Dolayısıyla özel diyetisyen ücreti noktasında net bir ücret yazmamız yanlış olacaktır.

Uzman diyetisyen maaşları 2022 ne kadar?

Diyetisyenlik mesleğinde uzman ünvanını almış olan bir diyetisyenin kamuda aldığı maaş yaklaşık olarak 5500 TL ile 10.000 TL arasında değişkenlik göstermektedir Bu ücret Özel sektörde ise Ortalama olarak 10.000 TL civarında diyebiliriz.

Sözleşmeli diyetisyen güncel maaşları ne kadar? 

Son yıllarda Sağlık Bakanlığı personel alımlarında sözleşmeli olarak personel alımı yaptığı bilinmektedir. 3 artı 1 şeklinde alınan sözleşmeli personeller ise 4 yıl sonunda tamamen kadroya geçmekte, kadroya geçene kadar aldıkları ücret ise ortalama 5 bin TL civarındadır.

Diyetisyen nedir? 

Diyetisyenlik mesleğini yapan kişi, insanların beslenme alışkanlıkları üzerine araştırmalar yapan, beslenme düzeyini kontrol eden uzman kişilerdir. Diyetisyenlik mesleğinin en kritik tanımı insanların bedensel sağlıklarını kontrol etmek üzere çözümler üreten kişilerdir diyebiliriz. Beslenme alışkanlıkları negatif yönde olan insanların, beslenme sorunları yaşaması nedeniyle yaşam kalitesini kaybetmeleri aşikardır. Diyetisyen tam da bu noktada devreye girerek, insanların yaşam standardını doğrudan etkileyen beslenme sorunlarına çözüm üretmek için görev yapmaktadırlar.