2020 Temmuz aralık dönemi ön lisans mezunu ebe hemşire maaşı

Hazine ve Maliye Bakanlığının açıkladığı yeni maaş katsayıları ile birlikte kamuda görev yapan personelin maaşında artış oldu. Açıklanan katsayı sonrasında ön lisans mezunu hemşire ve ebelerin maaşı ne kadar oldu? 2020 yılı Temmuz aralık döneminde ön lisans mezunu ebe ve hemşirelerin alacağı maaş ne kadar olacak? Yeni başlayacak ön lisans mezunu hemşire ve ebe maaşı ne kadar? Zamlı hemşire ve ebe maaşları ne kadar? Sağlık teknikerleri ne kadar maaş alıyor?

Sözleşmeli Sağlık Yönetici Maaşları - Eylül 2020 haberi için tıklayınız

İşte detaylar:

Sağlık Teknikeri Kimdir? Ne Kadar Maaş Alır?

Sağlık teknilerleri, acil servislerde, diyaliz merkezlerinde, diş hastanelerinde, hastanelerde, sağlık ocaklarında ve idari görevlerde çalıştırılmak üzere istihdam edilirler. Sağlık teknikerliği kadrolarına atanmak için meslekleri ile ilgili ön lisans eğitimini tamamladıktan sonra KPSS sınavına girip yeterli puanı almaları gerekmektedir.

Sağlık Teknikerliği tanımı içerisine bir çok meslek grubu girmektedir. Sağlık Meslek Mensupları ile Sağlık Hizmetlerinde Çalışan Diğer Meslek Mensuplarının İş ve Görev Tanımlarına Dair Yönetmelikte yer alan tekniker unvanlarından bazıları aşağıda yer almaktadır.

Acil Tıp Teknikeri, Adli Tıp Teknikeri, Ağız ve Diş Sağlığı Teknikeri,  Anestezi Teknikeri, Ameliyathane Teknikeri, Diyaliz Teknikeri, Eczane Teknikeri, Elektronörofizyoloji Teknikeri, Ergoterapi Teknikeri, Tıbbi Görüntüleme Teknikeri unvanlarını sağlık teknikerliği kadrolarına örnek olarak gösterebiliriz.

Yataklı Tedavi Kurumu Haricinde Görev Yapan Ön Lisans Mezunu Hemşire Maaşı: 

Maaş hesabı bekar ve çocuğu olmayan ebe ve hemşirelere göre yapılmıştır.

Evli ve eşi çalışmayan memurlar, çocukları da varsa maaşlarına aşağıda yer alan aile yardımı tutarlarını ilave etmelidir.

Not:

-%40 özürlü raporu olan çocuklar için ilgili çocuk yardımları %50 artırımlı ödenecektir.
-Aile yardımı ödemeleri herhangi bir kesintiye tabi değildir.
-Evli olan personel için asgari geçim indirimi de hesaplanması gerekir.
-Ankara ilinde görev yapan hemşire ve ebe maaşı hesaplanmıştır.