Programa, Türk İmar-Sen Genel Başkanı Zafer Çelik de katıldı. Geylan, programda kamu çalışanlarının sorunlarını ve çözüm önerilerini masaya yatırdı ve sendikal faaliyetler hakkında bilgi verdi. Program, sendikal iş birliğinin önemine vurgu yaparak, katılımcıların fikir alışverişinde bulunmalarına olanak sağladı.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkan Vekili Talip Geylan, sendikanın son dönemdeki üye artışı hakkında açıklama yaptı. Sendikanın 530 bin üye sayısına ulaştığını belirten Geylan, son 6 dönemde imzalanan toplu sözleşmelerin kamu çalışanları için yeterli olmadığını ifade etti. 2009 yılına kadar yetkili sendika olan Türkiye Kamu-Sen'in o dönemde kamu çalışanlarının haklarına önemli katkılar sağladığına dikkat çeken Geylan, yeni dönemde yeniden yetkili olarak kamu çalışanlarının haklarını koruyacaklarını vurguladı.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı, ülke genelinde yaşanan yüksek enflasyon nedeniyle kamu çalışanlarının gelirlerinin sürekli düştüğünü belirtti. Kamu çalışanlarının yüksek enflasyon, hayat pahalılığı, fahiş fiyatlar ve yüksek kira giderleri gibi sorunlarla mücadele ettiğini söyleyen Genel Başkan, 1 Mayıs'ta kamu çalışanlarına seyyanen zam yapılması gerektiğini ifade etti.

Genel Başkan, kamu çalışanlarına ek zam verilmesinin lütuf değil, zorunluluk olduğunu vurgulayarak, Hükümetin 1 Mayıs'ta kamu çalışanlarına çifte bayram yaşatması en büyük arzularından biri olduğunu söyledi. Ayrıca, refah payının kalıcı hale getirilmesi, enflasyon farkının aylık olarak ödenmesi ve maaşların yılın ikinci yarısında vergi dilimlerinin yeniden gözden geçirilerek, yüzde 15'e sabitlenmesi taleplerini de dile getirdi.