Liyakat Sen Genel Merkezinden yapılan ek zam başlıklı açıklamada, memur maaşıyla alınabilecek toplam motorin miktarına dikkat çekildi.

Daha iki yıl önce 2021 yılının Mart ayında en düşük memur maaşıyla 649 litre motorin alınabilirken 2023 yılının Mart ayına geldiğimizde en düşük memur maaşıyla alınabilecek toplam motorin miktarının 531 litreye düştüğünü görüyoruz. Benzer karşılaştırmaları et,peynir,yumurta,elektrik, doğal gaz üzerinden yaptığımızda da 'memurun maaşının eridiği, alım gücünün düştüğü' sonucuna ulaşıyoruz. Hayat pahalılığı vatandaşın alım gücünü her gün düşürüyor. Emekli, açlık; Memur, yoksulluk sınırı altında yaşıyor. Eğitim emekçileri her geçen gün daha da fakirleşiyor.

EK ZAM TALEP EDİYORUZ

%2 Barajının müsebbibi"büyük" sendikalar amacına ulaşarak"küçük"sendikaların seslerini kısmayı başarmış, çalışanların sorunlarından bihaber şekilde köy derneği faaliyetlerine hız vermeden devam ediyorlar. Susarsak dilimiz kurusun.

Hak,hukuk ve liyakat için, hiyerarşik ücret adaleti için; Devleti kurumlar, kurumları çalışanlar yüceltir anlayışı içerisinde, gücünü ve mücadele azmini yalnızca kanunların kendisine vereceği yetkiye borçlu olacak, çalışma hayatına katkı sunacak yol arkadaşlarımızı bekliyoruz.