Şen'in paylaşımında, 2023 yılına ait MTV'nin zaten tahakkuk ettiğini ve ödemesinin yapıldığını belirterek, bu verginin bir kez daha tahakkuk ettirilmesinin Anayasa'nın 2. ve 73. maddelerine aykırı olduğunu savundu.

TAHSİLAT AŞAMASINA DİKKAT!

Ceza hukukçusu Ersan Şen, geriye dönük tahakkukun yapıldığı bir vergilendirme durumunda tahsilat aşamasının tamamlanmış veya tamamlanmak üzere olduğunu belirterek, 2023 yılı için geriye dönük tahakkukun gündeme getirilmesinin hatalı olduğunu ifade etti. 

ANAYASA 73'E DE AYKIRI

Şen, ek Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin hukuki belirlilik ilkesine uygun olmadığına vurgu yaparak, bu durumun Anayasa'nın 2. maddesine aykırı olduğunu dile getirdi. Ayrıca, vergiyi doğuran olay gerçekleştikten sonra geçmişe dönük vergi miktarında yapılan değişikliklerin Anayasa'nın 73. maddesine aykırı olduğunu ileri sürdü.

GÜNDEME GETİRİLMESİ HATALI

Ceza hukukçusu Ersan Şen, geriye dönük tahakkuk yapılan bir vergilendirme durumunda tahsilatın tamamlanmış veya tamamlanmak üzere olduğunu belirterek, 2023 yılı için geriye dönük tahakkukun gündeme getirilmesinin hatalı olduğunu söyledi. 

ANAYASA'NIN 2. MADDESİNE AYKIRI

Şen, ek Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin hukuki belirlilik ilkesine uygun olmadığına dikkat çekti ve bu durumun Anayasa'nın 2. maddesine aykırı olduğunu savundu. Ayrıca, vergiyi doğuran olay gerçekleştikten sonra geçmişe dönük vergi miktarında yapılan değişikliklerin Anayasa'nın 73. maddesine aykırı olduğunu ileri sürdü.