Kocaeli'nin Gölcük ilçesindeki Saraylı Ortaokulu'nda, ek ders ücretleriyle ilgili büyük bir yolsuzluk skandalı ortaya çıktı. Bazı öğretmenler, maaş dekontlarında ve e-bordrolarında tutarsızlık fark etti. Ek ders ücretlerinin hesaplarına yatan miktardan yaklaşık üç kat fazla olduğunu belirlediler.

Geriye dönük yapılan kontrollerde, öğretmenlerin ek ders ücretlerinde yaklaşık dört yıldır bu durumun yaşandığı ve fazla olan miktarın farklı banka hesaplarına yatırıldığı tespit edildi. Öğretmenlerin toplamda yaklaşık 4,5 milyon TL'lik bir yolsuzlukla karşı karşıya kaldıkları ortaya çıktı.

Kriz Büyüyor: Hastane Müdürü ve VİP Ekibi Görevden Alındı! Kriz Büyüyor: Hastane Müdürü ve VİP Ekibi Görevden Alındı!

Olayın ortaya çıkmasının ardından okul müdürü M.H.A.'nın öğretmenlere, e-Devlet ve diğer şifrelerini oğlunun bildiğini ve borsada para kaybettiği için bu işlemleri ondan habersiz yaptığını söylediği öğrenildi. Müdür, öğretmenlerden emekli olana kadar şikayette bulunmamalarını rica etti.

Hürriyetçi Eğitim Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Adem Ellialtıoğlu ve öğretmenler, çeşitli suçlamalarla okul müdürü M.H.A., ilçe destek hizmetleri şefi ve memurları, şube müdürü ve Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürü hakkında Kocaeli Adliyesi'ne ve Gölcük Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Milli Eğitim Bakanlığı konuyla ilgili iki müfettiş görevlendirdi. Okul müdürü M.H.A., şikayetin ardından emekli oldu.

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Mali Suçlar Büro Amirliği'ne davet edilen 8 öğretmen, ‘şikayetçi’ sıfatıyla verdikleri ifadelerde, olayla ilgisi olan herkesten şikayetçi olduklarını belirtti. Olay, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından da idari soruşturma kapsamında değerlendiriliyor.

‘Oğlum Borsada Para Kaybetti; Bu İşlemi Benden Habersiz Yaptı’

Öğretmenler ifadelerinde okul müdürünün öğretmenler odasında yaptığı konuşmayı da anlattı. Bir öğretmen, okul müdürü M.H.A.'nın odada kendilerine “Oğlum e-Devlet ve diğer şifrelerimi bilmekteydi. Borsada para kaybettiği için bu işlemleri kendisi benden habersiz yaptı. Ben emekli olana kadar lütfen herhangi bir yere şikayette bulunmayın. Emekli olduktan sonra şikayetçi olmanızı rica ediyorum" dediğini söyledi. Diğer öğretmenlerin de okul müdürü M.H.A.’nın öğretmenler odasında yaptığı iddia edilen konuşmayı doğrular yönde ifade verdiği öğrenildi. Öğretmenlerin okul müdürünün bu teklifini kabul etmeyerek 20 Mayıs günü savcılığa giderek şikayetçi oldukları öğrenildi.

‘Benim Hesabıma Para Gönderdi Ancak Ben Parayı Geri Gönderdim’

Okulda görev yapan bir başka öğretmen ise ifadesinde hesabına yatan ücret ile e-Devlet’te görülen ücretin farklı olduğunu görmesinin ardından okul müdürünün yanına gittiğini belirterek, “Yanlışlığı görmem üzerine okul müdürüne gittim. Okulun müdürü bana, “Benim ek ders ücretim sana yatmış olabilir, el ile girdiğim için 2 kez basmış olabilirim” dedi. Daha sonra okul müdürü kendi hesabından benim hesabıma para gönderdi ancak ben parayı geri gönderdim” dedi.

‘Gitseniz Bile E-Devlet’te Yanlışlık Olmuştur Deyip Gönderirler’

Başka bir öğretmen ise ifadesinde diğer öğretmen arkadaşlarıyla birlikte durumu okul müdür yardımcılarına anlattıklarını, ilçe milli eğitim müdürlüğüne gideceklerini söylediklerini belirtti. Okul müdür yardımcısının kendilerine ‘Gitseniz bile e-Devlet’te yanlışlık olmuştur deyip gönderirler. Çünkü daha önce de bir öğretmene böyle oldu, bir şey çıkmadı’ dediğini, bunun üzerine yine de müdür yardımcısına dilekçe verdiklerini ifadesinde söyledi.

Soruşturma çok yönlü olarak sürüyor.