Bakan Işıkhan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada, projenin başvurularının başlamasının üzerinden sadece iki gün geçtiğini ve 12 bin 246 kişinin başvurduğunu bildirdi.

Bakan Memişoğlu'nun Stratejik Planı: Sorunlar Listesi Açıklandı! Bakan Memişoğlu'nun Stratejik Planı: Sorunlar Listesi Açıklandı!

 Kadın İstihdamı İçin Önemli Adım

Işıkhan, kadın istihdamını desteklemeyi ve kayıtlı istihdamla kadınların güvenceli çalışmasını sağlamayı hedeflediklerini belirtti. Bu kapsamda Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) aracılığıyla hayata geçirilen projenin toplam süresinin 20 ay olduğunu, Ankara, İstanbul ve İzmir'de 0-24 aylık çocuğu olan çalışan annelerin başvuru yapabileceğini söyledi.

Proje Detayları ve Destekler

Projede ödemelerin doğrudan anneye yapılacağını ve bakıcılara ayrı bir ödeme yapılmayacağını ifade eden Işıkhan, 3 bin 500 çalışan annenin projeden faydalanacağını ve 3 bin 500 bakıcının istihdam edileceğini, dolayısıyla toplamda 7 bin kadının projeden yararlanacağını belirtti. Projenin bütçesi 15,3 milyon euro olup, her bir anneye aylık 325 euro destek sağlanacak.

Başvuru Süreci ve İlerleyiş

Projenin ön kayıtlarının 3 Haziran'da başladığını ve büyük ilgi gördüğünü belirten Işıkhan, kesin kayıtların Temmuz ayında tamamlanacağını ve teşvik ödemelerinin Ağustos 2024 itibarıyla başlayacağını söyledi. Projenin 25 Ekim 2025 tarihinde sona ermesi planlanıyor.

Diğer Kadın İstihdamı Destek Projeleri

Işıkhan, Emine Erdoğan'ın öncülüğünde başlatılan İş-Pozitif programı kapsamında şimdiye kadar 263 bin 162 kadının istihdama katılmasına aracılık ettiklerini belirtti. Ayrıca, gençler ve engelliler için de benzer projelerin hayata geçirilmesi planlanıyor.

2021 yılında başlatılan Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi'nden de bahseden Işıkhan, bu proje kapsamında Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Samsun, Ankara, Aydın, Denizli ve İstanbul'da 4 bin kadın işverene, iş yerlerinde ilave olarak 4 bin kadın çalışan almaları dolayısıyla 25 ayda toplam 635,9 milyon lira ödeme yapıldığını söyledi.