Yapılan soruşturmada, her hasta için kullanılmayan ve değeri en az 100 bin TL olan malzemelerin faturalandırıldığı ve bu malzemelerin depodan çalınarak özel hastanelere ve yurt dışına satıldığı ortaya çıktı.

Yolsuzluk İddiaları ve Soruşturma

Kamuda tasarruf tedbirlerinin sıkça konuşulduğu bir dönemde, Şanlıurfa'nın en büyük hastanelerinden birinde yaşanan bu olay büyük yankı uyandırdı. Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Anjiyografi Ünitesi'nde görev yapan bir grup sağlık çalışanının büyük bir yolsuzluğa bulaştığı öne sürüldü.

İl Sağlık Müdürlüğü'nün ihbarlar üzerine başlattığı gizli soruşturma sonucunda, anjiyografi ünitesine giren her hastaya kullanılmayan ve değeri hasta başına en az 100 bin TL olan malzemelerin faturalandırıldığı belirlendi. Bu malzemelerin depodan çalınarak özel hastanelere ve yurtdışına satıldığı tespit edildi.

Gece Baskını ve Malzeme Hırsızlığı

Soruşturma kapsamında hastaneye gece vakti yapılan baskında, gizli depolarda milyonlarca lira değerinde malzemenin saklandığı ortaya çıktı. Bu malzemelerin depo kayıtlarında bulunmadığı ve olayla ilgisi olmayan 30'a yakın doktora fatura edildiği belirlendi.

Bireysel suç duyurusunda bulunan doktorların hamlesinin ardından Başhekim Yardımcısı ve Kardiyoloji Birim Sorumlusu Uzm. Dr. Ö.F.Ç.'nin görevden alınıp başka bir hastaneye gönderildiği ancak araya giren kişilerin müdahalesiyle bu kararın iptal edildiği iddia edildi.

Başhekim ve Mobbing İddiaları

Serkan Tanyıldızı'nın haberine göre, görevine devam ettiği belirtilen başhekimin, yolsuzluk soruşturmasında şüpheli olarak ifade verdiği ve dosyanın kapatılması için çeşitli yollara başvurduğu öne sürüldü.

Bakan Memişoğlu'nun Stratejik Planı: Sorunlar Listesi Açıklandı! Bakan Memişoğlu'nun Stratejik Planı: Sorunlar Listesi Açıklandı!

Ayrıca, yolsuzluğa karşı çıkan ve ifade veren hekim ve personele mobbing uygulandığı, sebepsiz yere görevden alındıkları ve görev yerlerinin değiştirildiği iddia edildi.