Ankara'daki hastane yemeklerinden çıkanlar, maalesef artık şaşırtıcı gelmiyor. Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde personel ve hastalara sunulan yemekte pilavdan çıkan kurt, nadir rastlanan bir olay olmaktan çıktı. Bu durum, geçtiğimiz günlerde bezelye yemeğinden çıkan salyangoz olayıyla birlikte dikkat çekiyor.

Sağlık Emekçileri Sendikası Ankara Şube Temsilcisi Kubilay Yalçınkaya, Ankara'da bulunan pek çok hastanede benzer sorunlarla sıklıkla karşılaştıklarını belirterek, "250 yatak üzerindeki hastanelerde hem personel hem hastalar hem refakatçilere sunulan yemeklerde sorunlar yaşanıyor. Toplu yemek yapımı ve birleşik yemek ihaleleri, bu tür olumsuzluklara neden oluyor" şeklinde konuştu. Yalçınkaya, sağlık çalışanlarının yaşadığı zorluklara dikkat çekerek, daha sağlıklı ve hijyenik bir yemek hizmeti talep etti.

2024 Yılı Haziran Dönemi İller Arası Yer Değiştirme Kurası: Heyecan Dorukta 2024 Yılı Haziran Dönemi İller Arası Yer Değiştirme Kurası: Heyecan Dorukta

SAYIŞTAY RAPORLARI DA KANITLIYOR

Bu konuya dair Sayıştay raporunda da önemli bulgular olduğunu belirten Yalçınkaya, “Sayıştay raporunda 15 sayfa yemek firmalarının ilişkin ihalelerindeki sorunlara yer ayırdı. Demek ki sadece bizim için sorun değil. Kantarın topuzunun kaçtığına dair veriler Sayıştay raporlarında var” ifadelerini kullandı.

Yalçınkaya, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sağlık Bakanının makamının bulunduğu Sağlık Bakanlığı penceresi Bilkent Şehir hastanesine bakıyor. Bizim yemek konusunda en fazla sorun yaşadığımız hastane. Bakanın dibindeki hastanede sorun çözülemiyorsa demek ki sorun çözülmek istenmiyor.