Edinilen bilgilere göre, psikolojik sorunlar yaşayan hastane personeli, başhekimlik idari binasına gelerek yaşadığı bunalımdan dolayı bıçakla kendine zarar vereceğini söyledi. Bu anons üzerine hastanede büyük bir hareketlilik yaşandı.

Hemen olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Müdahale Edildi

Olay yerine gelen İl Sağlık Müdürü ve hastane idarecileri, personelle görüşerek onu ikna etmeye çalıştı.

Yapılan görüşmeler sonucunda, kişi bıçağı polis ekiplerine teslim ederek eyleminden vazgeçti. Olay sırasında herhangi bir yaralanma yaşanmadı ve personel güvenli bir şekilde kontrol altına alındı.

Hastane Yönetiminden Açıklama

Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği, olayın ardından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'ndan TBMM Sağlık Çalışanlarına Ziyaret Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'ndan TBMM Sağlık Çalışanlarına Ziyaret

"Bugün öğleden sonra psikiyatrik rahatsızlıkları bulunan hastane personeli, başhekimlik idari binasına gelerek yaşamış olduğu psikolojik bunalımdan dolayı bıçakla kendine zarar vereceğini söyleyerek eylem gerçekleştirmiştir. İl sağlık müdürümüz ve hastane idarecilerimizin görüşmesi neticesinde kişi bıçağı polis ekiplerine vererek teslim edilmiştir."

Psikolojik Destek Sağlanacak

Hastane yönetimi, olayın ardından ilgili personelin gerekli psikolojik destek alması için gerekli adımların atılacağını ve benzer olayların tekrar yaşanmaması için personelin psikolojik sağlığına yönelik destek çalışmalarının artırılacağını belirtti.