Koç Holding’den Stratejik Yatırım: 7 Hastaneyi Daha Bünyesine Kattı Koç Holding’den Stratejik Yatırım: 7 Hastaneyi Daha Bünyesine Kattı

Geçtiğimiz yıl, hastanede Kulak Burun Boğaz (KBB) bölümünde randevu bulunamaması üzerine başhekim ile KBB hekimleri arasındaki gerginlik basına yansımıştı.

KBB hekimleri, usulsüz görevlendirmeler ve malzeme eksiklikleri nedeniyle ameliyat yapamadıklarını iddia ederken, Başhekim Süleyman Öden, “Sadece burun estetiği yapıp para kazanıyorlar. Normal ameliyatları yapmıyorlar” açıklamasında bulunmuştu.

Bu iddialar üzerine Sağlık Bakanlığı müfettişleri, hastanede gerçekleştirilen KBB ameliyatlarını detaylı bir incelemeye aldı.

Müfettiş Raporu ve Verilen Cezalar

Uzun süren incelemelerin ardından müfettişler raporlarını tamamladı. Sağlık Bakanlığı, rapor doğrultusunda KBB ameliyatlarıyla gündeme gelen bazı doktorları farklı illere gönderirken, hastanedeki birçok idareciye de çeşitli cezalar verdi. Başhekim Süleyman Öden, hastane idarecileri B.S, Ö.D, Z.Z, A.G, ve E.O’ya ceza puanı verildiği iddia edildi.

Fazla Mesai ve Diğer Usulsüzlükler

Müfettişler, hastanedeki bazı idarecilere ve personele haksız yere fazla mesai yazıldığını tespit etti. Bu nedenle fazla mesai yazılan kişilerden paraların iadesi istendi. Ayrıca, müfettiş soruşturması sırasında başhekim ile kamu hastaneleri başkanının aynı kişi olduğu öğrenildi. Ceza alan bir müdür yardımcısının, pasif bir görev yerine başka bir hastaneye müdür olarak atanması dikkat çekti.

Terfi ettirilen müdür yardımcısının 45 ceza puanı aldığı ve sendika referansıyla idareci müdür olarak atandığı iddia edildi.

Medikal Hizmet ve Gıda İşleri

Hastanenin medikal hizmet işini alan firmanın, kendi cihazlarıyla tomografi çekmesi gerekirken, kamunun cihazlarını kullanarak işlem yapıp devlete fatura kestiği tespit edildi. Bu nedenle firma, bir yıl süreyle ihale alması yasaklandı. Ayrıca, hastanenin gıda işini yapan bir firmaya da para cezası verildi.