Geçtiğimiz hafta Karabük Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi'nde dürüst idarecilerin şüpheleri üzerine yaptıkları incelemeler sonucunda önemli bulgular ortaya çıktı. Bu durum, hızla İl Sağlık Müdürlüğü'ne iletilerek gerekli önlemlerin alınmasını sağladı.

İl Sağlık Müdürlüğü konuyu ciddiyetle ele alarak derhal bir inceleme komisyonu oluşturdu ve soruşturma başlattı. İnceleme süreci yaklaşık bir hafta sürdü ve komisyon, usulsüzlüklerin olduğunu tespit ettiğini raporladı. Aynı gün içinde ilgili mutemet açığa alındı.

Usulsüzler ilgili komisyonun tespitlerine göre şöyle.

Ücretsiz  izne giden, görevden ayrılan, askere giden  personellere maaşları tam olarak yatırılıyor. Sonra mutemet ilgili kişileri arayıp maaşınızı tam yatırdım ama şu tarihten sonrası olan şu kadarlık kısmını defterdarlığa geri yatırmanız lazım, uğraşmayalım diyorsanız benim hesabıma yatırın ben halledeyim, diyor. Onlar da bu kişiye güvenip kendileri uğraşmamak için  ilgili miktardaki parayı mutemedin hesabına yatırıyorlar. Yöntemlerden biri bu.

Başka bir yöntem de;  sözleşmeli olup asıl kadroya geçen memurlara çift maaş yapıyor. Aynı ay da 2 maaş ödemesi yapıyor. Sonra bunları arayıp   2 maaş yanlışlık oldu maaşlardan birinin devlete geri yatırılması lazım diyerek kendi hesabına para istiyor.

Üçüncü vurgunu ise, promosyon  şartnamesinde  ilden ayrılan, emekli olan ya da vefat eden veya başka ile giden vs. gibi kişilerin promosyon paraları geri alınmaması gerekirken,   bu durumdaki olanları arayıp çalıştığınız kısmı alıp üstü olan şu kadar miktarı iade etmeniz gerekiyor diyerek para alıyor.

BİR MUTEMET ÜÇ AYRI VURGUN…

Tamam hepsi önemli de promosyondan alınan para konusu KİŞİSEL DOLANDIRICILIK kısmına giriyor, diğer iki para alımında ise devletin kasasına gidecek olan parayı kendi cebine atıyor yani DEVLETİ DOLANDIRIYOR…

Bu olayın ortaya çıkması çok uzun bir süre değil. Aslında geçen hafta fark ediliyor, hemen komisyon oluşturuluyor, komisyon kurulu sonucuna göre aynı akşam mutemet açığa alınıyor.

Tabi bura da kaç kişiden praa alınmış bu para kaç paradır şu an tam olarak belli değil ama ilk bulgulara göre 1 Milyon’un üzerinde olduğu söyleniyor. Gerçek rakamlar yargılamanın sonucunda kaç kişiden  kaçar lira para alındığından sonra ortaya çıkacaktır.

Ayrıca bu mutemet bu komisyon sırasında baktı ki paçayı kaptıracak bir miktar parayı da geri yatırmış. Paranın tamamını yatırmazsa kalan para da  İDARECİLERDEN TAHSİL EDİLECEK.

SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ BAKANLIKTAN TEFTİŞ TALEBİNDE BULUNDU VE AYRICA CUMHURİYET SAVCILIĞINA da suç duyurusunda bulundu bildiğim kadarıyla.

Özetle konu geçen hafta ortaya çıkıyor yani uzun zamandır biliniyordu da yeni başlamış gibi bir konu yok.  Sağlık  Müdürlüğü ivedi bir şekilde komisyon oluşturuyor  komisyon bir hafta çalışıp bazı usulsüzlükler var dediği gün mutemet açığa alınıyor, hem Bakanlığa hem de Savcılığa konu bildiriliyor.