Aile Sağlığı Merkezlerinde görev yapan sağlık çalışanlarının sorunlarını aktaran SES Sendikası İş Yeri Temsilcisi Kubilay Yalçınkaya Ebelere hasta başına 2 TL teşvik ödendiğini söyledi.

2 TL teşvik ödemesi

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) İşyeri Temsilcisi Kubilay Yalçınkaya, aile sağlığı merkezlerinde ebeler için hasta başına 2 TL ve saat başına 12 TL teşvik ve destek ödemesi yapıldığını açıkladı.

ASM’lerde ücretler tepki çekiyor

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) İşyeri Temsilcisi Kubilay Yalçınkaya, Cumhuriyet gazetesine yaptığı açıklamada, Beyaz Reform kapsamında aile sağlığı merkezlerinde (ASM) çalışan ebelerin, hasta başına 2 TL ve saat başına 12 TL teşvik ve destek ödemesi aldığını vurguladı.

Yalçınkaya, Sağlık Bakanlığı bünyesinde 56 bin 310 ebe ve 177 bin 866 hemşirenin görev yaptığını belirterek, "Birçok ebe ve hemşire arkadaşımız özel sektörde asgari ücrete çalışırken, kamuda yoksulluk sınırı altında çalışıyor. Ebe arkadaşlarımızın yoğunlukla çalıştığı ASM’lerde ise emeğinin değeri yok" şeklinde konuştu.

Bağımsız Büro Sen Genel Başkanı Erkut Demirci'den Liyakat Vurgusu Bağımsız Büro Sen Genel Başkanı Erkut Demirci'den Liyakat Vurgusu

ASM'lerdeki ebe ve hemşirelerin günde ortalama 61 hastaya hizmet verdiğini ifade eden Yalçınkaya, "Bu durumda bir ebe günlük bin 177 TL teşvik ödemesi ve 883 TL destek ödemesi alıyor" dedi.