Genel Sağlık-İş sendikası, bu uygulamanın Yataklı Tedavi Kurumları İşletme Yönetmeliği'ne aykırı olduğunu düşünerek hastane idaresine başvuruda bulundu. Ancak idare, başvuruyu reddedince sendika konuyu yargıya taşıdı.

Burdur Devlet Hastanesi'nde ebe ve hemşireler, görev tanımları içinde yer almayan bu işlerde görevlendirilerek, ilaç ve serum gibi malzemelerin alım ve taşıma işlemlerini yapmaya başladılar.

Genel Sağlık-İş sendikası, bu uygulamanın Yataklı Tedavi Kurumları İşletme Yönetmeliği'ne aykırı olduğunu savunarak hastane idaresine başvuruda bulundu. Ancak hastane yönetimi, sendikanın başvurusunu reddederek sağlık çalışanlarının bu görevlendirmelerine devam etti.

Bu gelişme üzerine Genel Sağlık-İş, Isparta İdare Mahkemesi'nde konunun iptali için dava açtı. Sendika, sağlık emekçilerinin haksız görevlendirmelerinin sona erdirilmesini talep ediyor.

Genel Sağlık-İş Genel Başkanı Derya Uğur, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, elde edilecek kazanımın emsal niteliği taşıyacağını ve aynı mağduriyeti yaşayan diğer sağlık emekçilerini de yakından ilgilendireceğini belirtti.