Bir Garip Açıklama: ‘Hasta Yakınlarına Hastane Personelinin Hatalı İşlemleri Tamamlatılıyor’ Bir Garip Açıklama: ‘Hasta Yakınlarına Hastane Personelinin Hatalı İşlemleri Tamamlatılıyor’

DSÖ'nün yazılı açıklamasında, işgal rejiminin 15 Kasım'da gerçekleştirdiği baskında Şifa Hastanesi'ndeki hastaların BM misyonu tarafından tahliye edildiği hatırlatıldı.

Açıklamada, 22 Kasım'da DSÖ'nün Filistin Kızılayı ile işbirliği yaparak Gazze'nin kuzeyindeki Şifa Hastanesi'nden 151 hasta, akrabaları ve sağlık çalışanlarını nakletmek üzere başka bir BM ortak misyonuna katıldığı belirtildi. Tahliyenin 20 saatte tamamlandığı ancak işgal rejiminin tahliye konvoyunu kontrol noktasında 6 saat durdurduğu ve arama yaptığı ifade edilen açıklamada, bu durumun anlaşmaya rağmen gerçekleştiği vurgulandı.

Açıklamada, "Filistin Kızılayı ve Sağlık Bakanlığından toplam 6 sağlık personeli gözaltına alındı. Güvenlik noktasında 6 saat bekleyen tahliye konvoyu, hastaların durumunun ağırlaşması üzerine yoluna devam etti. Hastaların çoğu Gazze'nin güneyindeki Gazze Avrupa Hastanesi'ne nakledilirken diyaliz hastaları Najjar Hastanesi'ne götürüldü" denildi.

Açıklamada, alıkonulan sağlık çalışanlarından 2'sinin serbest bırakıldığı, ancak geriye kalan 4 sağlık personelinin durumu hakkında bilgi sahibi olunmadığı belirtildi. DSÖ, bu kişilerin gözaltında tutulmaları sırasında yasal ve insani haklarına tam olarak uyulması çağrısında bulunuyor.