Olay, 23 Ekim 2023 tarihinde Mersin’in Yenişehir ilçesi Çiftlikköy Mahallesi’ndeki kız öğrenci yurdu önünde gerçekleşti. Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi 6. sınıf öğrencisi intörn doktor Nida Nur Nergiz, ayrıldığı erkek arkadaşı ve hastanede teknisyen olarak çalışan E.K. tarafından pompalı tüfekle vuruldu.

Saldırıda her iki bacağından ve vücudunun çeşitli yerlerinden ağır yaralanan Nergiz’in sağ bacağı dizüstünden kesildi. Sol bacağını da kaybetme riski bulunan Nergiz, Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde birçok ameliyat geçirdi. Güvenlik kameralarına yansıyan saldırının ardından Karakuş, Adana’da yakalanarak tutuklandı.

Duruşma Süreci Devam Ediyor

Mersin Adliyesi 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın duruşmasında, tutuklu sanık Karakuş SEGBİS aracılığıyla katıldı. Duruşmada taraf avukatları ve kadın derneklerinin temsilcileri de hazır bulundu.

Duruşma, SEGBİS aracılığıyla tanık olarak dinlenen mağdur Nida Nur Nergiz’in babası Muammer Nergiz’in ifadesiyle başladı. Baba Nergiz, kızının tehdit edildiğinden haberdar olmadığını, olay günü evde yemek hazırlarken gelen telefon üzerine olay yerine koştuğunu ve kızını yerde yatar halde bulduğunu belirtti. Olay öncesinde sanık Karakuş’u tanımadığını söyleyen Muammer Nergiz, kızının 14’ten fazla ameliyat geçirdiğini ve halen tedavisinin sürdüğünü ifade etti.

Tanık İfadeleri Alındı

Sanık Karakuş, babası Muammer Nergiz ile olay öncesinde hiç konuşmadığını iddia etti. Ancak, baba Nergiz, olaydan üç hafta önce kendisini telefonla arayıp küfreden kişinin Karakuş olduğunu öğrendiğini belirtti. Sanık Karakuş ise telefonda herhangi bir hakarette bulunmadığını savundu.

Duruşmada, mağdur Nida Nur Nergiz’in arkadaşı A.B. de tanık olarak dinlendi. A.B., Nida’nın yakın arkadaşı olduğunu ve sanığı sadece duyduğu kadarıyla tanıdığını söyledi.

Avukat Görüşleri ve Sanık İddiaları dinlendi!

Nida Nur Nergiz’in avukatı Mahmut Sami İşlek, sanığın, Nergiz’in özel hayatını tartışmaya açarak yargılama sürecini değiştirmeye çalıştığını belirtti. Olayın kameralar önünde gerçekleştiğini ve 6 el ateş edildiğini vurgulayan İşlek, sanığın haksız tahrik indiriminden yararlanmaya çalıştığını söyledi.

Sanık Karakuş, olayı tasarlamadığını ve ayaklarına doğru ateş ettiğini iddia ederek, “Beni bu hale getirdiler. Keşke olmasaydı, keşke yaşanmasaydı” dedi. Nergiz’in avukatının, sanığın ‘aldatma yakınması’ tedavisi görüp görmediğini sorması üzerine Karakuş, 2015 yılında tıbbi yardım aldığını doğruladı.

Mahkeme Tahliye Talebini Reddetti!

Sanık Karakuş’un avukatı Şaban Bal, müvekkilinin tahliyesini talep etti. Ancak mahkeme heyeti, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. Ayrıca, bir önceki duruşmada sanık için istenen TCK’nın 32. maddesinin uygulanması talebinin reddedildiği öğrenildi.