Devlet Hastanesi'nde Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Toplantısı Devlet Hastanesi'nde Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Toplantısı

Acıbadem Ataşehir Hastanesi Başhekimi Dr. Engin Çakmakçı, Dr. Atabek’in vefatıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Hastamız ve değerli meslektaşımız Dr. Erdal Atabek, 4 Mayıs 2024 tarihinden itibaren çoklu sistemik hastalık nedeniyle hastanemizde tedavi görmekteydi. 31 Mayıs 2024, Cuma günü saat 12.00’de çoklu organ yetmezliği sonucu maalesef hayatını kaybetmiştir. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyoruz” ifadelerini kullandı.

Dr. Erdal Atabek Kimdir?

1930 yılında Adapazarı’nda doğan Dr. Erdal Atabek, öğretmen bir anne ve babanın çocuğudur. Gaziosmanpaşa Ortaokulu ve Kabataş Erkek Lisesi’ni (1948) bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu (1954). Psikosomatik Hastalıklar ve İç Hastalıkları uzmanı olarak görev yaptı.

Yazarlık Kariyeri

1965 yılında Milliyet gazetesinde yazarlığa başlayan Atabek, aynı yıl Türk Tabipleri Birliği (TTB) başkanlığına seçildi ve bu görevini 1984 yılına kadar sürdürdü. 1966’da Cumhuriyet gazetesinde köşe yazıları yayımlanmaya başladı. Nadir Nadi’nin ayrıldığı dönem (11 Temmuz 1971 - 12 Temmuz 1972) ve İlhan Selçuk ile arkadaşlarının ayrıldığı dönem (1992) dışında, 57 yıl boyunca Cumhuriyet gazetesinde yazıları ve zaman zaman dizi yazılarıyla yer aldı. 1972 yılında kurulan Barış Derneği'nin kuruluşunda yer aldı ve 12 Eylül döneminde Barış Derneği Davası’ndan 1982-1986 yılları arasında 38 ay cezaevinde kaldı. Dava 1991’de beraat ile sonuçlandı.

Toplumsal Çalışmalar

Tıp eğitiminin ardından toplumsal değişim üzerine yoğunlaşan Atabek, değişen toplumların çocuklar ve gençler üzerindeki etkileri üzerine çalışmalar yaptı ve bu konuları kaleme aldı. Birçok yarışmada seçici kurul üyesi olarak görev yaptı. Ayrıca, 2006 yılında kurulan Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası’nın kuruluşundan 2024 yılına kadar psikolojik-sosyal danışmanlığını yürüttü.

Dr. Erdal Atabek’in vefatı, tıp, edebiyat ve gazetecilik camialarında büyük bir kayıp olarak değerlendiriliyor.

Kendisini rahmetle anıyor, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz.