3 Ekim saat 10.30 sıralarında, Selim ilçesindeki aile sağlığı merkezinde meydana gelen olayda, lise öğrencisi B.C. muayene için doktor Ercan Şentürk'ün yanına geldi. Muayene sırasında doktor, hastasına elini cebinden çıkarmasını istedi. Ancak bu basit isteğin ardından olaylar hızla kontrolden çıktı.

B.C., hızla sağlık merkezinden çıktı ve bir süre sonra ağabeyi Serkan C. ile birlikte doktorun odasına girdi. İddiaya göre, kapıyı kilitleyip kapanan kapının ardından doktora saldırdılar. Aldığı şiddet sonucu baygınlık geçiren Doktor Ercan Şentürk, tedavisinin ardından evine döndü.

Ancak saat 19.00 sıralarında Şentürk, kalp krizi geçirerek fenalaştı ve Selim Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. İlk müdahalesinin ardından Kafkas Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne sevk edildi. Şentürk, daha fazla müdahale gerektiğinden Erzurum Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi'ne gönderildi.

Doktor Ercan Şentürk, yaşadığı bu şiddet olayının ardından hala tedavi altında ve sağlık durumu yakından takip ediliyor. Saldırıya ilişkin soruşturma sürdürülüyor ve aile sağlığı merkezlerindeki güvenliği artırmak için önlemler gözden geçiriliyor.

' YARIM SAAT DAYAK YEDİM'

Yoğun bakım servisindeki  doktor Şentürk, "Sabah muayene ettiğim hastadan elini cebinden çıkarmasını söyledim. O sözümü herhalde hakaret kabul etmiş. Ben saat 10.30 civarında hastaları bitirmiş odada tek oturuyordum. Aniden iki kişi baskın yaptı, kapıyı kilitleyip saldırdılar. Planlamış gelmişler. Odada dövdüler. Beni hiç kimse kurtarmadı, neredeyse içeride ölüyordum. Yarım saat dayak yedim. Birçok hastayı tedavi ettim. Bu mesleğe gönlümü verdim, keşke vermez olsaydım. Ama son pişmanlık fayda etmez artık. Şikayetçiyim. Neredeyse ben öldürüyorlardı. Aniden olunca boş bulundum kendimi de savunamadım" diye konuştu.

Kalp damar cerrahisi kliniğinde görevli doktorları, Şentürk'ün acilen baypas olması gerektiğini ancak kalp krizi geçirdiği için riskli olduğunu belirterek, kalbi dinlendirmek adına beklediklerini söyledi.

Doktor Şentürk'ü darbederek yaralayan Serkan C. ile kardeşi polislerce gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen ağabey tutuklandı, B. C ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

DHA