Doktorlarla mühendislerin aldığı maaşları kıyaslayan CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel maaşlar arasındaki adaletsizliğe dikkat çekerek yaşanan sorunu meclis gündemine taşımıştı.

Kamuda görev yapan mühendislerin 18 Bin – 20 Bin TL maaş aldığını savunan CHP Grup Başkan Vekili Özel, aynı süre görev yapan doktorun ise 45.000 TL maaş aldığını söyleyerek "bu adaletsizliği gidereceğiz” demişti.

Özgür Özel’in mecliste yaptığı basın toplantısında söylediği sözler sonrası hekimler büyük tepki gösterirken, CHP Grup Başkanvekili yeni bir açıklama yapmak zorunda kaldı.

“Bugün bu toplantıda kamu mühendislerinin çok haklı taleplerini dile getirirken, kurduğum devrik cümlenin hekim arkadaşların bazılarını üzdüğünü” söyleyen Özgür Özel, Kamuda aynı kıdemde olanlar arasındaki uçuruma dikkat çekmek isterken yanlış anlaşıldığını söyleyerek geri vites yaptı.

Özel açıklamasında şöyle konuştu:

..Peşi sıra fiyat maaş karşılaştırması gibi olunca üzülmüş, ben şunu söyleyeyim..  Bir can kurtarmak pahasına canını ortaya koyan hekimlerin hakkı ödenmez. Karşılaştırdığımız maaşların çok çok üzerini hak ediyorlar. … birçok hesaptan, doktordan teşekkür geldi ama tek tük kırıldık özür dile diyenler var. Doktorlardan herhangi birinin kalbi kırıldıysa özür diliyorum.