Duruşmada söz alan sanık Tayfun E., olay günü annesini hastaneye getirdiklerini ve randevu aldıkları hekimin odasını ararken müştekinin olduğu odaya girdiklerini ifade etti. Ancak, odanın boş olduğunu öğrenince özür dileyerek çıktıklarını ileri süren sanık, "Bu sırada müştekinin bana 'öküz' dediğini duydum. Psikolojim o an iyi değildi. O sinirle kendisini itekledim ve burnunu masaya çarptı. Olayın ardından pişman oldum. Düştükten sonra ona tekme atmadım. Tutukluğumun sona erdirilmesini talep ederim." şeklinde savunma yaptı.

Müşteki Nihan Alkış ise olay günü sanığın annesiyle birlikte içeri girdiğini ve başka bir hekimin odasını sorduklarını belirtti. Onlara odanın yerini gösterdiğini ifade eden Alkış, "Muayenemi tamamladıktan sonra sanık içeri girdi ve bana yumruk attı. Yere düştüm, çalışma arkadaşlarım sanığı üzerimden aldı. 'Öküz' şeklinde bir hitapta bulunmadım, şikayetçiyim." dedi.

Mahkeme, duruşmayı sonlandırarak kararını açıklamak üzere ileri bir tarihe erteledi.

Ak Parti’de Tarihi Değişim Başlıyor: Kabine Bile Bu Tarihten Sonra Değişecek Ak Parti’de Tarihi Değişim Başlıyor: Kabine Bile Bu Tarihten Sonra Değişecek

Geçen yıl 30 Ekim'de Bursa Şehir Hastanesi Hematoloji Polikliniği'nde görevli Uzm. Dr. Nihan Alkış, poliklinikte bir hastasını muayene ederken odasına başka bir hastanın yakını Tayfun E. girmişti.

Bu kişi, Alkış'a başka bir hekimin odasını sormuş, söz konusu doktorun polikliniğini bilmediğini belirten ve hasta yakınından dışarı çıkmasını isteyen Alkış, Tayfun E. tarafından darbedilmişti.

Hasta yakınının yumruk atması sonucu yaralanan Alkış, gözetim amacıyla beyin cerrahi servisine yatırılmıştı.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Nilüfer Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekiplerince gözaltına alınan Tayfun E, adliyeye sevk edilmiş ve "kamu görevlisine karşı görevi sebebiyle kasten yaralama" suçlamasıyla tutuklanmıştı.