Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin ardı arkası kesilmiyor. Bu kez de İzmir'in Bornova ilçesindeki Türkan Özilhan Devlet Hastanesi'nde görevli doktor Ümit Kağan Arpacı, polis nezaretinde adli muayene için getirilen 2 şüphelinin saldırısına uğradı. Şüphelilerden biri masanın üzerindeki kullanılmış iğne uçlarının biriktirildiği tıbbi atık kutusunu Arpacı'ya fırlatırken, diğeri ise önündeki masayı tekmeleyerek kolundan yaralanmasına neden oldu.

Bornova İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, işledikleri bir suç nedeniyle aranan Ö.Ü. ve C.Ç.'yi yakaladı.

DHA'nın haberine göre, gözaltına alınan 2 şüpheli, dün saat 20.30 sıralarında, sağlık kontrolü için Bornova Türkan Özilhan Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne getirildi.

Nöbetçi Dr. Ümit Kağan Arpacı (53), şüphelilerden sağlık kontrollerini yapabilmek için üzerlerini çıkarmalarını istedi. İddiaya göre, iki şüpheliden Ö.Ü., perdeli alan yerine acil servisin ortasında montunu çıkarınca Dr. Arpacı tarafından uyarıldı.

İĞNE UÇLARI ÇEVREYE SAÇILDI

Uyarı üzerine sinirlenen Ö.Ü., küfür edip, Dr. Arpacı ile arasında bulunan masaya tekme attı. Savrulan masa Dr. Arpacı'nın sol koluna çarpıp, yaralanmasına neden oldu. Bu sırada diğer şüpheli C.Ç. de acil servisteki kullanılmış iğne uçlarının biriktirildiği tıbbi atık kutusunu alıp, Dr. Arpacı'ya doğru fırlattı.

Saçılan iğne uçları Dr. Arpacı ve o sırada acil serviste bulunan diğer kişilere isabet etmedi. İğne uçlarından bazılarının acil servisin duvarına saplanması dikkati çekti. Polis ekipleri, duruma müdahale edip, 2 şüpheliyi etkisiz hale getirdi. Saldırı sonrası 2 gün iş görmez raporu alan Dr. Ümit Kağan Arpacı, şüphelilerden şikayetçi oldu. Yaşanan arbede sırasında acil serviste birçok tıbbi malzeme ve eşyanın zarar görmesi nedeniyle 2 saat hizmet verilemediği öğrenildi.

Sağlık Sen 1 No.lu Şubesi saldırıya uğrayan doktor için toplandı

Sağlık-Sen İzmir 1 No.lu Şube Başkanı Cihan Bektaş, Bornova Devlet Hastanesi'nde görev başındaki doktorun saldırıya uğraması nedeniyle açıklama yaparak, "Sağlık çalışanına saldırmak, hakaret etmek hainliktir, başka açıklaması olamaz. Bu hainlerin en ağır şekilde cezalandırılması ve alacağı cezanın emsal teşkil etmesi için elimizden geleni yapacağız. Sürecin takipçisi olacağız. Hekim arkadaşlarımıza tüm imkanlarımızla hukuki destek vereceğiz. Bu işin peşini bırakmayacağız" ifadelerini kullandı. 

"GÜVENLİK TEDBİRLERİ NEDEN ARTIRILMIYOR?"

Bektaş açıklamasını şöyle sürdürdü:

İsimler, hastaneler değişiyor fakat yaşanan şiddet, korku, saldırı hep aynı. Binlerce defa yetkilileri sağlıkta şiddetin karşısında somut adım atmaya çağırdık ancak kendimiz söyledik, kendimiz dinledik. Her gün ülkenin çeşitli noktalarından beyaz kod veriliyor, her gün sağlık çalışanları darp ediliyor en iyi ihtimalle küfüre ve hakarete maruz kalıyor. Hastanelerdeki güvenlik tedbirleri artırılmıyor, sağlık çalışanına şiddet uygulayan saldırganlara caydırıcı cezalar verilmiyor. Sağlık çalışanları bıçaklanıyor, öldürülüyor kimse sesini çıkarmıyor.  

 "KHK ÇIKARTILSIN"

Pandemi sürecinde alkışlanan sağlıkçılar artık alkışlanmak istemiyor. İnsan onuruna yakışır şekilde, ölüm korkusu olmadan, dayak yeme korkusu olmadan işini yapmak istiyor. Ardı ardına meydana gelen sağlıkta şiddet olayları sabrımızı tüketmiştir. Üzerine kesici alet kutusu fırlatılan hekim arkadaşımız Tepecik E.A. Hastanesinde tedavisi yapılıp 2 gün iş göremez raporu verildi. Bu canilere öyle bir ceza verilmelidir ki, caydırıcılık etkisi olabilsin, sağlıkta şiddetin önüne geçilebilsin. Sağlık personelinin can güvenliği yok, bu şartlar altında, baktığı hastadan korkan sağlık çalışanları psikolojik olarak büyük baskı altında. Bir an evvel sağlık personeline şiddet kapsamında önlemler alınmalı. Kanun hükmünde kararname çıkartılmalı ve en sert şekilde cezalandırılmalı. 

"PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ!"

Yaşanan pandemi sürecini cansiperane yürüten, bu süreçte canını hiçe sayarak fedakarca çalışan, gecesi, gündüzü olmayan sağlık çalışanının canı bu kadar mı değersiz? Sağlık çalışanına saldırmak, hakaret etmek hainliktir, başka açıklaması olamaz. Bu hainlerin en ağır şekilde cezalandırılması ve alacağı cezanın emsal teşkil etmesi için elimizden geleni yapacağız. Sürecin takipçisi olacağız. Hekim arkadaşlarımıza tüm imkanlarımızla hukuki destek vereceğiz. Bu işin peşini bırakmayacağız!