Diş Hastanesinde Gerginlik: Doktorla Tartışan Hasta Kamelyanın Üzerine Çıktı Diş Hastanesinde Gerginlik: Doktorla Tartışan Hasta Kamelyanın Üzerine Çıktı

Soruşturmada adı geçen doktor ve hemşirenin bir bebekle ilgili yaptığı konuşmada hemşire H.B.’nin “çocuğu öldür” ifadesini kullanması dehşet yarattı.

Diğer taraftan hemşire M.S.’nin cevabının ise “öldüreceğim de, öldürsem de bir dert biliyor musun” cevabını verdiği soruşturma dosyasına yansırken başka bir vakada ise doktor ve hemşirenin yaptıkları ihmali gizlemek için hayatını kaybeden bebeğin hastaneye entübe geldiğini kayıtlara geçirdiği ileri sürüldü.

Şebeke Yeni Doğanları Ölüme Terk Etti

İstanbul ve Tekirdağ'da anlaştıkları hastanelere sevk ederek devleti milyonlarca lira zarara uğratan ve bazı bebeklerin ölümüne neden olan şebekeyle ilgili soruşturmada dehşet verici gerçekler gün yüzüne çıktı. Başını tutuklu doktor F.S.’nin çektiği şebekenin, polis ekiplerinin 6 ay boyunca dinlediği telefon konuşmalarında skandal detaylar belirlendi. Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma dosyasına giren konuşma tapeleri, bebeklerin nasıl ölüme terk edildiğini deşifre etti.

Bebek Skandalında Kan Donduran Detaylar Ortaya Çıktı

Şebeke, 19 Ekim 2023'te anlaştığı bir hastaneye İstanbul dışından sevk edilen ve yeni doğan yoğun bakım servisine yatırılan bir bebeğin hayatını kaybetmesine neden oldu. Polisin 6 aylık dinleme sürecinde kaydedilen görüşmeler, hastanede görevli hemşirelerin, bebeğin solunum yoluna gıda kaçması sonucu yaşamını yitirdiğini belirttiği skandal bir olayı ortaya çıkardı.

Doktorun, "Aspirasyondan mı öldü?" sorusuna hemşirenin verdiği yanıt, olayın vahametini gözler önüne serdi. Hemşire, "Öleceği zaten belliydi. Hemşire arkadaş yemeğini yedirmiş. Gazını almış bir sonraki bebeğe geçtiğinde ölmüş. Fark ettiğinde geri döndürme şansı yokmuş" ifadeleriyle, bebeğin ihmalkarlık sonucu ölümüne nasıl göz yumulduğunu açıkça gösterdi.

Skandal Konuşmalar Ortaya Çıktı

İstanbul ve Tekirdağ'da faaliyet gösteren bir şebeke, anlaştıkları hastanelere sevk ettikleri bebeklerin ölümüne neden olarak devleti milyonlarca lira zarara uğrattı. Olayın baş şüphelisi tutuklu Dr. F.S.’nin liderliğini yaptığı şebekenin, 6 ay boyunca polis tarafından dinlenmesi sonucunda korkunç detaylar ortaya çıktı. Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında elde edilen telefon konuşmaları, bebeklerin nasıl ölüme terk edildiğini ve yaşanan ihmallerin boyutunu deşifre etti.

Bebeklerin Ölümünde İhmal ve Yalanlar

Şebekenin bir hastaneye sevk ettiği ve yeni doğan yoğun bakım servisine alınan bir bebeğin ölümüne ilişkin polis kayıtlarına göre, hemşirelerin, bebeğin solunum yoluna gıda kaçması sonucu yaşamını yitirdiği şeklindeki gerçeği örtbas etmeye çalıştıkları tespit edildi. Bir hemşirenin, doktora "Dosyada kötüleşen entübe olmuş gibi göstereyim. Bu şekilde ölüm kaydı düşelim" önerisi, skandalın boyutunu gözler önüne serdi. Doktorun, "Diğer günlerden yani hastaneye geldiği günden itibaren entübe olarak göster. Hayırlısı olsun. Üzüldüm bu çocuğa. Zaten ölecekti. Kurtuldu" şeklindeki talimatı ise dehşet vericiydi.

Telefon kayıtlarına yansıyan bir başka vahim detay ise, yoğun bakımda görevli doktorun o esnada hastanede olmadığı ve başka bir doktorun telefonla yönlendirmesi üzerine hemşirelerin müdahale etmeye çalıştığıydı.

Hastanelerde görevli hemşireler arasında yapılan konuşmalarda da skandal ifadeler yer aldı. Bir hemşirenin, doktora "Bu bir 80-82 oluyor, sonra 98 oluyor. Artık ben bıraktım. Ölüyor mu ne yapıyorsa yapsın ya" dediği tespit edilirken, bir başka hastanede görevli iki hemşirenin, bir bebeğin ölümü üzerine, "M.S., çocuğu öldür" şeklinde konuştuklarına dair kayıtlar ortaya çıktı.

Skandalın daha da derinleştiği başka bir nokta ise, bir bebeğin ölümünden sonra hazırlanan ölüm dosyasında akciğer grafisi olmamasıydı. Hemşirelerin durumu doktora bildirmesi üzerine, doktorun, "Entübe durumdaki başka bir bebeğin akciğer grafisini çekin ve ölen bebeğin dosyaya koyun" talimatını verdiği kaydedildi.