Kahramanmaraş’ta, Karacaoğlan Aile Sağlığı Merkezi’nde yaşanan olayda H.K. isimli kişi, ilaç yazdırmak istediği Aile Hekimi İlber Yerli ile tartıştıktan sonra bıçakla saldırıya geçti. Doktor İlber Yerli, saldırıdan odasına kilitlenerek kurtuldu. O anlar güvenlik kameralarına yansıdı.

Olay, Kahramanmaraş Piri Reis Mahallesi’ndeki Karacaoğlan Aile Sağlığı Merkezi’nde meydana geldi. H.K., ilaç yazdırmak için Aile Hekimi İlber Yerli’ye başvurdu. Tartışmanın alevlenmesi üzerine H.K., yanında getirdiği bıçakla doktorun üzerine yürüdü. İlber Yerli, kendini odasına kilitleyerek saldırıdan kurtuldu.

Doktor kapıyı kitleyerek kurtuldu

Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, H.K.'nın bıçakla tehditler savurduğu ve doktorun odasına sığınarak kapıyı kilitlediği anlar net bir şekilde görülüyor.

Kahramanmaraş'ta Karacaoğlan Aile Sağlığı Merkezi'nde meydana gelen olayda, ilaç yazdırmak isteyen H.K. isimli kişi, agresif tavırlar sergileyerek Aile Hekimi İlber Yerli'ye hakaret etti ve itekledi. Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülere göre, H.K. cebinden çıkardığı bıçakla doktora saldırdı.

Kapıyı zorlayarak açmaya çalıştı

Doktor İlber Yerli, saldırıdan kurtulmak için odasına girip kapıyı kilitledi. H.K., kapıyı zorlayarak açmaya çalıştı. Koridordaki diğer kişiler H.K.'yi durdurmaya çalışırken, saldırgan kapıyı açmak için uğraşmaya devam etti ancak başarılı olamadı.

Kahramanmaraş'ta Karacaoğlan Aile Sağlığı Merkezi'nde yaşanan bıçaklı saldırı sonrası saldırgan H.K., bir süre sonra merkezden ayrıldı. Olay yerine gelen polis ekipleri, doktor İlber Yerli'nin ifadesine başvurdu ve güvenlik kamerası görüntülerini inceleyerek H.K.'nin yakalanması için çalışma başlattı.

Saldırı anlarında güvenlik kameralarına yansıyan ilginç bir detay dikkat çekti. Koridorda koltukta oturan ve cep telefonuyla konuşan bir kişi, saldırı sırasında hiçbir tepki vermeden konuşmasına devam etti. İsmi öğrenilemeyen bu kişi, telefon konuşmasını bitirdikten sonra bir süre H.K.'yi izledi ve ardından koridordan ayrıldı.

Kahramanmaraş'ta Karacaoğlan Aile Sağlığı Merkezi'nde yaşanan bıçaklı saldırının ardından Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi Üyesi Dr. Lütfi Tiyekli, olaya ilişkin açıklama yaptı. Dr. Tiyekli, meslektaşının yaşadığı durumun kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Tiyekli, "Bir kişi elinde bıçakla bir doktor arkadaşımızı ve oradaki insanları tehdit etti. Doktor arkadaşımız odasına kilitlenerek canını zor kurtardı. Kamera görüntüleri de bunu açıkça gösteriyor. Buna rağmen arkadaşımız şikayetçi olamıyor, çünkü sağlıkta cezasızlık algısı öyle yerleşti ki insanlar şikayet etmekten korkar hale geldi. Kolluk kuvvetleri, sağlık konusunda böyle bir olayda hemen işlem başlatması gerekirken hala 'Şikayetçi misin?' diye soruyor ve gereken işlemler yapılmıyor" dedi.

Toplumda oluşan cezasızlık algısının ortadan kaldırılması gerektiğini belirten Tiyekli, şunları ekledi:

"Kamu hizmeti veren bir hekime şiddet uygulamaya kalkıyorsanız mutlaka bunun cezası olmalı. Doktor arkadaşımız şikayetçi olmasını istediğimizde 'Yaralanmadım ki' diyor. Bir hekimin ille ölmesi mi lazım, ille yaralanması mı lazım? Şiddet olaylarının cezasızlık algısının kalkmasını istiyoruz. Bu tür olaylarda şikayet olmadan doğrudan işlem başlatılmasını ve gerekli yaptırımların uygulanmasını talep ediyoruz. Kamu hizmeti veren sağlık kuruluşlarının kamu tarafından korunmasını istiyoruz. Yoksa bu şiddetin önünü alamayacağız."

Tiyekli ayrıca, güvenlik kamerası görüntülerine bile bakılmadığını belirterek,

"Bir kamu kuruluşunda kamu hizmeti veren doktora bıçak çekiliyor ve kamera görüntüsü alınmamış bile. Bu saldırgan belki de görüntüler yayınlandığında serbest bırakılmış olacak"

İstanbul’da Doktoru Şok Eden Diş Yapıştırma Yöntemi: Japon Yapıştırıcısı ile Diş Tedavisi İstanbul’da Doktoru Şok Eden Diş Yapıştırma Yöntemi: Japon Yapıştırıcısı ile Diş Tedavisi

ifadelerini kullandı.