Nöbetçi Gazete Köşe Yazarı Lale Akasoy’un köşesine taşıdığı olayla ilgili detaylar şu şekilde:

Asistan Hekimden Şok İddialar: İntihar Girişimi ve Mobbing

Nöbetçi Gazete köşe yazarı Lale Akasoy, Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaşanan şok edici bir olayı köşesine taşıdı. Dörtçelik Ruh Sağlığı Hastalıkları ek hizmet binasında görev yapan bir psikiyatri asistanı doktor, evinde intihar girişiminde bulundu.

Asistan doktor, çalıştığı kurumdan istifa ettikten sonra Ankara’daki evinde intihar girişiminde bulundu. Neyse ki doktor hayatta kaldı ve ailesi tarafından özel bir hastaneye kaldırılarak yoğun bakımda tedavi altına alındı.

Mobbing İddiaları ve İsyan

Doktorun Whatsapp grubunda paylaştığı yazıda, bir yıl çalıştıktan sonra Bursa Şehir Hastanesi'ne geçiş yaptığı ve her iki kurumda da bazı hocaların mobbingine maruz kaldığını iddia ettiği öğrenildi. Yazıda, hocaların kendisine karşı yaptıkları baskılardan ve ötekileştirmelerden bahsederek yaşadığı sıkıntıları dile getirdi.

Koç Holding’den Stratejik Yatırım: 7 Hastaneyi Daha Bünyesine Kattı Koç Holding’den Stratejik Yatırım: 7 Hastaneyi Daha Bünyesine Kattı

Dedikodu ve İftira İddiaları

Doktorun en fazla üzüldüğü ve onuruna dokunan konu, yapmadığı bir eylemin dedikodu olarak yayılmasıydı. Yazısının sonlarına doğru, kendisine atılan iftiralar nedeniyle dayanamayarak Bursa’dan ayrıldığını ve intihar girişiminde bulunduğunu belirtti.

Hocaların İsimleri ve Suçlamalar

Doktor, yazısında bazı hocaların isimlerini ve yaptıkları haksızlıkları, mobbingleri sıraladı. Hocaların mesleki kaygıları olmadığını, sorumluluklarını yerine getirmek yerine dedikodu ve yalanlarla uğraştıklarını öne sürdü.

Doktorun arkadaşları, yazdığı mesajdan şüphelenerek ailesine haber verdiler ve ailesi doktoru hastaneye yetiştirdi. Lale Akasoy, yazısının sonunda doktorun meslekte daha iyi yerlere geleceğine olan inancını ve umudunu dile getirdi.