Sağlık çalışanları, gece gündüz demeden fedakarca çalışarak toplumun sağlığını koruma ve iyileştirme görevini üstleniyor. Bu çerçevede, sağlık hizmeti sunumunda görev yapan sağlıkçılara yönelik yapılan şiddet olayları, Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü tarafından kabul edilemez olarak nitelendirdi.

Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü, geçtiğimiz gün saat 18:00 sularında Merkez 24 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyon ekibinin, SBÜ Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesine hasta nakli sonrasında yaşadığı üzücü bir olayı açıkladı. İstasyondan seyir halindeyken trafikte sivil bir araç tarafından taciz edilen ve sözlü olarak tehdit edilen sağlık ekibi, daha sonra ambulansları önü kesilerek durduruldu ve fiziksel saldırıya uğradı.

Saldırı sonucunda sağlık personelleri darp edildi ve iki personel bıçakla yaralandı. Olay yerine görevlendirilen diğer ambulans ekibi, yaralanan sağlık personellerine hızlı bir şekilde müdahalede bulundu ve onları SBÜ Gazi Yaşargil Eğitim Ve Araştırma Hastanesine nakletti.

Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü, bu şiddet olayını kınayarak sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin kabul edilemez olduğunu vurguladı. Sağlık personellerinin canla başla çalıştığı bu zorlu süreçte güvenliklerinin sağlanmasının önemine dikkat çekti.

Ekipte görevli sağlık personellerimizin sevk edildikleri SBÜ Gazi Yaşargil Eğitim Ve Araştırma Hastanesinde tedavileri yapılmış olup tüm ekip çalışanlarının sağlık durumu iyi olup taburcu edilmişlerdir. Ayrıca söz konusu şahıslar Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma kapsamında gözaltına alınmış olup hukuki süreç hassasiyetle devam etmektedir.

Covid-19 Pandemisinde, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde olduğu gibi ihtiyaç duyduğumuz her anda 7 gün 24 saat vatandaşlarımıza sağlık hizmeti sunarak; Umudun bittiği yerde umut olan, saniyeleri yaşama çeviren ve gece gündüz demeden fedakarca çalışan sağlık çalışanlarımıza yapılan bu saldırıyı kınıyor, Kadirginas Diyarbakır halkının da şifa veren ellere vefasını sağlık çalışanlarına sahip çıkarak göstermesini bekliyoruz. Yaralı personellerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, konu Sağlık Bakanımız Sayın Dr. Fahrettin Koca tarafından da hassasiyetle takip edilmekte olup Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü olarak bizim de sürecin her aşamasının yakın takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz” denildi.