DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, yaklaşık iki yıldır süren hukuk mücadelesine rağmen TÜİK’in verileri karartmaya devam ettiğini belirtti.

Kamu-Sen Genel Başkanı Kahveci: ‘Memurun Hafta Sonu Tatili Yıllık İzne Dahil Edilmemeli’ Kamu-Sen Genel Başkanı Kahveci: ‘Memurun Hafta Sonu Tatili Yıllık İzne Dahil Edilmemeli’

Hukuk Mücadelesi ve Suç Duyurusu

Cumhuriyet Gazetesi’nde yer alan habere göre, DİSK, TÜİK başkanı ve başkan yardımcıları hakkında madde fiyat listesini açıklamayarak yargı kararlarına uymamaları ve görevlerini yerine getirmemeleri nedeniyle suç duyurusunda bulundu.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, konuya dair yaptığı açıklamada, “TÜİK’in madde fiyat listesini açıklaması için yaklaşık iki yıldır hukuk mücadelesi yürütüyoruz. Kesinleşen yargı kararlarına rağmen görevini kötüye kullanan ve Anayasa’ya ve yasalara uymayarak verileri karatmaya devam eden TÜİK yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulunduk” dedi.

Anayasa’ya ve Yasalara Uyma Zorunluluğu

DİSK tarafından yapılan duyuruda, Anayasa’nın 138. maddesine göre mahkeme kararlarına uymanın zorunlu olduğu belirtilerek, TÜİK’in bu kararlara uymamasının suç olduğu vurgulandı. DİSK, TÜİK’in mahkeme kararını istinaf sürecinden geçerek kesinleşmesine rağmen uygulamadığını ve çeşitli gerekçelerle işi yokuşa sürdüğünü ifade etti.

Mücadele Devam Edecek

DİSK, verileri alana kadar mücadelesini sürdüreceğini belirtti. Çerkezoğlu, “Hukukun üstünlüğünü savunarak, halkın doğru bilgiye erişim hakkını korumak için mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.