Sürekli İşçilerin Tayin Yasağı Sorunu TBMM’de Sürekli İşçilerin Tayin Yasağı Sorunu TBMM’de

Özçelik, 25 yıllık meslek hayatında böyle bir dönemi hiç yaşamadığını vurguladı.

Ekonomik Zorluklara Değindi!

Özçelik, "25 yıllık bir hekim olarak hayatımın hiçbir döneminde bu kadar alım gücünün azaldığı, paranın değersiz olduğu ve hiçbir şeye yetmediği bir dönem yaşamadım" dedi. Ekonominin kötü yönetildiğini ve halkın alım gücünün ciddi şekilde düştüğünü belirten Özçelik, şunları söyledi:

"Tek kişilik iktidarın istikrarsız, liyakatsız, öngörüsüz yönetimi, ülkeyi yalnızca yoksullaştırmadı; toplumsal kaosa, gençlerin ülkeden kaçmasına, ailelerin dağılmasına, emeklilerin, memurların, işçilerin açlığına, suç oranlarının artmasına ve gayrimeşru olayların çoğalmasına neden oldu. Şu an meslek sahibi, emeği ile geçinen herkesin kazandığı ücretle hak ettiği hayatı yaşayabilmesi mümkün değil."

Artan Fiyatlar ve Yaşam Maliyeti Vurgusu

Özçelik, eskiden insanların hafta sonları yemeğe çıkabildiğini, yılda birkaç kez tatile gidebildiğini, kredi çekerek araba ve ev alabildiğini belirtti. Ancak, son dönemde bunların hayal olduğunu ifade ederek şunları ekledi:

"Dışarıda çay-kahve içmek lüks oldu. Ortalama bir kafe veya pastanede çay 50 TL, kahve 100 TL. Esnaf, kiralardan, girdi maliyetlerinden ve işçi giderlerinin artmasından dolayı zor durumda. Vatandaş da bu yüksek maliyetleri karşılamak zorunda kalıyor. Yurt dışından gelen misafirlerimiz bile pahalılıktan şikayetçi. Bu sürdürülebilir bir durum değil. Bazı ekonomistlerin yıl sonuna doğru durumun daha da kötüleşeceğini söylemesi, bugünün iyi günler olduğunu gösteriyor."

Sosyal Belediyecilik ve Gelecek Umudu

Özçelik, Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin sosyal belediyeciliği hayata geçirerek halkın nefes alabilmesini sağladığını belirtti. Yakın zamanda tek kişilik iktidarın değişmesi gerektiğini vurgulayan Özçelik, "Demokratik, laik, sosyal hukuk devletini yeniden inşa ederek, halkın iktidarına kavuşmak tek amacımız olacaktır" dedi.