Deniz'in babası Aydın Sönmez, oğlunun vefatının ardından savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını ve konuyla ilgili ifadelerine başvurulduğunu belirtti.

Sönmez, yaşadıkları zor günlerin ardından psikolojik destek aldıklarını ifade ederken, otopsi raporunun tıbbi terimlerle dolu olduğunu ve bu nedenle rapordan pek bir şey anlayamadıklarını dile getirdi. Sönmez,

"Deniz’in otopsi raporu çıkmış ama hep tıbbi terimler kullandığı için biz bir şey anlayamadık otopsi raporundan. Bundan sonraki sürecin İstanbul Adli Tıp Kurumu raporuna bağlı olarak devam edeceğini söylediler. Biz de İstanbul Adli Tıp Kurumundan gelecek raporun içeriğine göre hareket edeceğiz"

dedi.

Aile, yaşanan bu acı olayın ardındaki gerçekleri öğrenmek için adaletin peşinde olmaya devam ediyor.

Hukuki Bir Mücadele Başlatma Kararı Aldılar

Aydın Sönmez, oğlu Deniz'in ölümüyle ilgili olarak gelecekte benzer acıları yaşamamak adına hukuki bir mücadele başlatma kararı aldıklarını açıkladı. Sönmez, bu süreçte diş kliniklerinde uygulanan anestezinin yasak olup olmadığını sorgulayarak, "Eğer bu anestezi kullanımı yasaksa, bu işlem yapılmamalı. Bir can kaybı yaşanmadan önce daha erken müdahale edilmeli, devletimiz denetim yapmalı" dedi.

Oğlunun vefatıyla ilgili olarak anestezi uzmanı ve işlemi gerçekleştiren doktor hakkında şikayette bulunduklarını belirten Sönmez, devlet adaletine ve Rabbimizin adaletine tam anlamıyla güvendiğini ifade etti. Adaletin eninde sonunda tecelli edeceğine inancını vurgulayan Sönmez, suçlu olanın en ağır şekilde cezasını çekeceğine inandığını dile getirdi.

Sönmez, oğlunun üç gün boyunca yoğun bakımda verdiği mücadeleye değinerek, "Ben onun için bir ömür boyu savaşmaya hazırım. Yeter ki adalet yerini bulsun" şeklinde konuştu. Aile, yaşadıkları acının diğer ailelere benzer bir felaketi yaşatmaması adına hukuki mücadelelerini kararlılıkla sürdüreceklerini vurguladı.

ŞU AN AÇILAN BİR DAVA YOK

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'ndan TBMM Sağlık Çalışanlarına Ziyaret Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'ndan TBMM Sağlık Çalışanlarına Ziyaret

Ailenin avukatlarından Salih Duman da olayla ilgili adli ve idari süreçler devam ettiğini söyledi.

Deniz’in vefatının ardından Bursa İl Sağlık Müdürlüğünün soruşturma başlattığını ve klinikle ilgili 1 ay kapatma cezası verildiğini anlatan Duman,

“Kliniğin sedasyon işlemi yapması yasal olarak mümkün değil. Bu konuda gerekli ekipmanlarının olmadığını düşünüyoruz. İl Sağlık Müdürlüğü de zaten bu gerekçeyle 1 ay kapatma cezası tesis etti. Şu anda klinik kapalı. Bu durum yapılan işlemlerde mevzuata aykırılığın olduğunun başlı başına bir göstergesi.”

diye konuştu.

Duman, doktorlarla ilgili sürecin de devam etiğini belirterek, şöyle konuştu:

“Bir taraftan İl Sağlık Müdürlüğünün bu soruşturması neticesinde diğer taraftan cezai boyutta savcılık gerekli yazışmaları ve soruşturmayı yapıyor. Tabi bir izin süreci olacak. İlk etapta otopsi raporu geldi. Otopsi raporu İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderilecek. İzinlerin alınması akabinde süreç devam edecek. Burada ailenin mağduriyeti zaten ortadadır. Yapılacak yargılamalar neticesinde varsa ihmali ve kusuru olanların en yüksek cezaları almasını talep edeceğiz. Şu an açılan bir dava yok. Burada ifade alma süreci izne tabii. Onun için birtakım mevzuatın gerektirdiği işlemler yapılıyor. Dolayısıyla konu soruşturma aşamasındayız.”