Erdoğan 3 Büyükşehir İl Başkanına Kızdı: ‘Çalışmıyorsunuz’ Erdoğan 3 Büyükşehir İl Başkanına Kızdı: ‘Çalışmıyorsunuz’

Bolu Tüneli ile ilgili açıklamalarda bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Tünelde yapılacak 67 metre uzatma çalışmaları ve güçlendirmeye yönelik faaliyetler nedeniyle tünelin 50 gün boyunca trafiğe kapatılacağını söyledi.

Heyelanlara karşı önlem

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bolu Dağı Tüneli'nin heyelanlara karşı güçlendirilmesi amacıyla başlatacakları çalışmayla ilgili açıklamalarda bulundu.

23 kilometrelik kısım kapanacak

Uraloğlu, Bolu Tüneli'nin 67 metre uzatılacağını ve güçlendirme çalışmalarının Temmuz ayında İstanbul istikametindeki 23 kilometrelik kesimin trafiğe kapatılacağını duyurdu. Bu sürecin 50 gün süreceğini belirten Uraloğlu, Türkiye'nin önemli geçiş noktalarından biri olan Bolu Dağı Tüneli'nde heyelan riskine karşı önlem alınacağını vurguladı.

Sürücüler alternatif yolları araştırıyor

Bakan Uraloğlu'nun açıklamalarıyla birlikte, tüneli kullanan milyonlarca sürücü, 50 günlük çalışma sürecinde hangi alternatif güzergahları tercih edeceklerini araştırmaya başladı.

Ulaştırma Bakanı yazılı açıklama yaptı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yazılı bir açıklama yaparak, Anadolu Otoyolu Bolu Dağı Tüneli'nde 2 Nisan 2022 tarihinde yaşanan heyelan olayının ardından benzer durumların önlenmesi için tünel giriş yapısının güçlendirilmesi amacıyla bir proje geliştirildiğini duyurdu.

Tünel 67 metre uzatılacak

Bakan Uraloğlu, projenin detayları hakkında bilgi vererek, her iki tüpte portal uzatma çalışması yapılacağını ve bu kapsamda bir tüpün 90 metre, diğer tüpün ise 67 metre uzatılacağını belirtti. Ayrıca, viyadüklerde 9 adet çelik genleşme derzi değişimi gerçekleştirileceğini ifade etti.

Tünel temmuz ayında kapatılacak

Bakan Uraloğlu, çalışmaların ikinci etabının Kaynaşlı-Abant kavşakları arasındaki 23 kilometrelik kesimi kapsayacağını ve bu kesimin İstanbul istikametinin temmuz ayında trafiğe kapatılarak çalışmalara başlanacağını aktardı. Heyelan çalışmaları nedeniyle tarihin değişebileceğini belirten Uraloğlu, söz konusu güzergahta trafik düzenlemelerinin Abant kavşağından D-100 devlet yoluna yönlendirileceğini söyledi.

Sürücülerin otoyola Kaynaşlı kavşağından yeniden katılabileceklerini bildiren Uraloğlu, tünel portalının İstanbul yönü tünel çıkışının, çelik konstrüksiyon ve 300 ton çelik kullanılarak yapılan 67 metrelik uzatma işleminin detaylarını da paylaştı.

Trafik güvenliği sağlanacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yaptığı açıklamada, Anadolu Otoyolu Bolu Dağı Tüneli'nde 2 Nisan 2022'de yaşanan heyelanın ardından benzer durumların önlenmesi amacıyla çalışmaların başlatıldığını belirtti. Bakan Uraloğlu, her iki tüp üzerine mühendislik dolgusu yapılarak, trafik güvenliğini sağlamak amacıyla önlemler alındığını ve viyadüklerde depreme karşı özel tasarlanmış sigorta kutulu çelik genleşme derzlerinin değiştirildiğini ifade etti. Ayrıca, trafiğe kapatılan kesimde refüjdeki beton bariyerlerin yenileneceğini de sözlerine ekledi.

Bakan Uraloğlu, çalışmaların birinci etabında, Ankara istikametindeki tünel girişinin çelik konstrüksiyonuyla uzatıldığını ve bu sayede tünelin toplam uzunluğunun artırıldığını belirtti. Ayrıca, viyadüklerde özel tasarlanmış çelik genleşme derzlerinin değiştirildiğini ve trafiğe kapatılan kesimde ağır yük şeridindeki tekerlek izi oturmalarının giderilmesi amacıyla üstyapı onarım çalışmalarının yapıldığını aktardı. Çalışmaların yaklaşık 50 gün süreceğini ve trafiğe açıldıktan sonra bazı kesimlerde şerit daraltmaları olabileceğini de vurguladı.