İddialara göre, bu memur engelli kadrosunda çalışmasına rağmen nöbetlerini başka sağlık çalışanlarına satarak haksız kazanç elde etmiş oluyor ve bu durum hastane içinde şaşkınlıkla karşılanıyor. Sağlık çalışanları ise, bu tür dolandırıcılık olaylarına karşı daha duyarlı olunmasını ve tedbirlerin alınmasını talep ediyor.

Hemşireler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Artvin Arhavi Devlet Hastanesi'nde yaşanan şaşırtıcı bir olaya dikkat çekerek konuyla ilgili bir mesaj yayımladı. Dernek tarafından yapılan paylaşımda, hastanede çalışan bir memurun engelli kadrosunda görev yapmasına rağmen dolandırıcılık yapıldığı iddia ediliyor.

Yayımlanan mesajda, "Artvin Arhavi Devlet Hastanesi'nde çalışıyorum. Bizim hastanemizde engelli kadrosunda bir memur var. Adamlar organize şebeke dolandırıcılık yapıyorlar, başhekim bile bunlardan korkuyor. Adamın adı İlyas. Mesaiye hiç gelmiyor, para ile nöbetlerini satıyor. Sürekli rapor ve ücretsiz izin kullanıyor, yurtdışından ÖTV'siz araç getirme muhabbetlerinden genellikle sağlık personellerini dolandırıyorlar. Arkadaşlar, bu kişiye rapor veren doktorlar bile incelenmeli. Hastanemizde resmen at koşturuyorlar. Lütfen böyle tiplere inanmayın, adımı paylaşmayın. Lütfen sizden yardım istiyoruz, sesimiz olur musunuz?" ifadelerine yer verildi.