Belgelere göre, M.M isimli temizlik personelinin hastaneye gelmeden kendisine gece mesaisi yazdırdığı ve işe gelmeden bayram mesaileri yazdırdığı öne sürüldü. Bu iddialar üzerine Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü, konuyla ilgili inceleme başlattı.

Temizlik görevlisi T.U'nun açıklamalarına göre, M.M'in aylık nöbet listelerindeki düzenlemeleri kullanarak haksız bir şekilde ek ücret alarak hastanenin maddi kaynaklarını kötüye kullandığı belirtiliyor.

Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü, iddiaların detaylı bir şekilde incelenmesi için gerekli adımları atarken, hastane yönetimi de konuyla ilgili iç soruşturma başlattı. Hastane çalışanları arasındaki bu tür durumların titizlikle ele alındığı ve gereken cezai işlemlerin uygulanacağı ifade edildi.

HAKSIZ KAZANÇ SAĞLADIĞI BELGELENDİ!

İl Sağlık Müdürlüğü’nden T.U Ya yapılan açıklamada ise “31.05.2023 tarihli dilekçenizde iddia ettiğiniz hususlarda ilgili yaptırılan disiplin soruşturması tamamlanmış olup 06.11.2023 tarihli inceleme raporuna istinaden düzenlenen aynı tarihli tazmin raporuna göre; işçi personel M.M,’ye ait şubat 2023’te 40 saat, Mart 2023’te 52 saat ve Nisan 20232te 60 saat gece çalışması yersiz ödeme olarak değerlendirilmiş olup, adı geçenden tahsil edilmesi kanattı hasıl olunmuştur” denildi.

BAŞHEKİM OLAYA GÖZ MÜ YUMDU?

Alaplı Devlet hastanesi Başhekimi görevinden ayrılan Rabia Beşer Açıkgöz durumu bildiği ve göz yumduğu iddia edilirken hakkında soruşturma açıldığı öğrenildi. Yaşanılan bu skandal olay sonrası müfettişlerin raporu doğrultusunda haksız kazançların kişiden alındığı ama görevine devam ettiği bildirilirken durumu bilen vatandaşlar tarafından ise “Suç var, Ceza Yok” yorumları yapıldı!

Hastanede Klima Krizi: Yoğun Bakım ve Ameliyat Servisinde Klima Sorunu Hastanede Klima Krizi: Yoğun Bakım ve Ameliyat Servisinde Klima Sorunu

imzagazate