Denizli Devlet Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi ameliyathanesinde yaşanan olayda, tavandan akan su nedeniyle önlem olarak bir kova konulduğu gözlemlendi. Ancak bu sırada devam eden bir ameliyatın olduğu ve kovanın hastanın yakınına yerleştirildiği görüntülerde belirginleşti. Timur Soykan, paylaşımında şu ifadeleri kullandı: "Denizli Devlet Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi ameliyathanesinde tavandan su akıyor. Altına kova konulmuş. Bu sırada bir hasta ameliyat ediliyor. Neredeyse üzerine su akacak."

Soykan'ın paylaşımı, geçtiğimiz günlerde Denizli Devlet Hastanesi'nin depreme dayanıklılığı ile ilgili haberlerin yapıldığı ve HEP-SEN üyesi sağlık çalışanlarının hastane önünde eylem gerçekleştirdiği bir döneme denk gelmesi, olayın önemini daha da arttırdı. Hastane çalışanları, geçmişte yapılan haberlerde de belirtildiği gibi, sağlık çalışanlarının ve hastaların güvenliği konusundaki endişelerini dile getirerek dikkat çekmişlerdi. Denizli Devlet Hastanesi yönetimi ise konuyla ilgili açıklama yapmadı. Olayın detayları ve sorumluları hakkındaki incelemelerin ise devam ettiği belirtiliyor.

Konuyla İlgili İl Sağlık Müdürlü'ğü Tarafından Yapılan Açıklamada:

Söz konusu görüntü 5,5 yıl öncesine aittir. Olay tarihinde ameliyat sırasında ameliyathane üzerinde yer alan klima santralinin bataryasının patlaması sonucu su sızıntısı yaşanmıştır. Olaya idare tarafından ivedilikle müdahale edilerek ameliyatlar durdurulmuş ve gerekli tadilat işlemi yapılmıştır. Sonrasında böyle bir olay yaşanmamıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur

Denizli İl Sağlık Müdürlüğü