Hastanenin B blokunun üç yıl önce depreme karşı güçlendirildiği ancak A blokuna müdahale edilmediği iddia edildi. Maraş depreminde ilk yıkılan binalardan biri olan hastanelerin durumu, Batman’daki yetkilileri de harekete geçirmeye yetmedi.

Bağımsız Büro Sen Genel Başkanı Erkut Demirci'den Liyakat Vurgusu Bağımsız Büro Sen Genel Başkanı Erkut Demirci'den Liyakat Vurgusu

Acil Tahliye Kararı ile Hastalar Sevk Edildi

160 yataklı İluh Devlet Hastanesi’nin A bloku, ani bir tahliye kararı ile boşaltıldı. Klinik servisler, ameliyathane ve yoğun bakımın bulunduğu binadaki hastalar çevre hastanelere sevk edildi. Tahliye kararının, binanın kolonlarında aniden oluşan çatlaklar nedeniyle verildiği öğrenildi.

Batman Tabip Odası Başkanı Dr. Sertaç Adıgüzel, BirGün gazetesine yaptığı açıklamada, akşam saatlerinde ana taşıyıcı kolonlardan birinin hiçbir müdahale olmadan çatladığını belirtti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan gelen mühendislerin incelemeleri sonucu, binanın her an çökebileceği endişesiyle boşaltılması gerektiği ifade edildi.

Adıgüzel, binanın daha önce SSK hastanesi, sonra kadın doğum ve çocuk hastanesi olarak hizmet verdiğini aktararak,

“Bina 60 yıllık. A blokta yönetim binası, yataklı servisler, yoğun bakım ve ameliyathane var. B blokta ise acil ve poliklinik hizmeti veriliyor. Birkaç yıl önce B Blok depreme karşı güçlendirilmiş ama diğer bloka dokunulmamış,”

dedi.

Yeniden İnşa Edilmesi Gerekiyor!

Adıgüzel, hastanenin boşaltılıp yeniden yerinde yapılması gerektiğini belirterek,

“Bina yıkılıp yapılmazsa tüm hasta yükü merkezdeki Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne binecek. Burası ikinci derece deprem kuşağında. Hastaların da mağduriyet yaşamaması için bir an önce yıkılıp aynı yerde yapılmasını istiyoruz,”

dedi. Bu durum, hastanenin mevcut yapısal sorunlarının acil çözüm gerektirdiğini ve hasta güvenliğinin sağlanmasının öncelikli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.