Ambulans ve Otomobil Çarpıştı: 6 Yaralı Ambulans ve Otomobil Çarpıştı: 6 Yaralı

Valilikten Açıklama

Batman Valiliği, bazı yerel ve ulusal basın organlarında çıkan haberler üzerine açıklama yapma gereği duydu. Valilik açıklamasında, İluh Devlet Hastanesi'nin 1968 yılında Batman SSK Hastanesi olarak hizmete girdiği, 1998 yılında ek blok yapılarak hizmetine devam ettiği ve süreç içerisinde Sağlık Bakanlığı'na devredilerek (A) ve (B) blok olarak hizmet verdiği belirtildi.

Teknik Analiz ve Tahliye Kararı

Sağlık Bakanlığı tarafından özel bir müşavirlik firması ile Batman Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'nce yapılan analizler sonucunda, 56 yıllık (A) blokla ilgili hazırlanan teknik rapor doğrultusunda, İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan komisyon tarafından yapının sağlık hizmetine uygun olmadığı ve tahliyesinin uygun olacağı değerlendirilerek (A) blokun tahliyesi kararlaştırıldı. Hastanenin (B) bloğunda ise acil ve poliklinik hizmetlerine devam ediliyor.

Yeni Hastane Yapılacak

Mevcut durumla ilgili raporlar ve belgeler, Sağlık Bakanlığı'nın ilgili genel müdürlüklerine iletilmiş olup, hastanenin mevcut yerinde sağlık hizmetlerinin etkin bir şekilde devamını sağlamak üzere yeni bir hastanenin yapılması için Sağlık Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunuldu.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.