Fizyoterapist Kaşeli Tetkik İstedikleri Mevzuata Uygun mu? Fizyoterapist Kaşeli Tetkik İstedikleri Mevzuata Uygun mu?

Son dönemde Devlet Hastanelerinin Sağlık Kurulu Raporu için vatandaştan istediği fiyat özel hastanelerle yarışır hale geldi.

Göz, İç Hastalıkları, Psikiyatri, Genel Cerrahi ve Kulak Burun Boğaz poliklinik muayenelerini kapsayan bir heyet raporu almak isteyen vatandaş, 1.250 TL ödeme yapmak durumunda.

Cumhuriyet Gazetesi'nden Fahrettin Öztürk'ün haberine göre; Sağlık Bakanlığı'na doğrudan bağlı olan devlet hastanelerinden sağlık raporu almak isteyen vatandaşlar, ödedikleri yüksek fiyatlar karşısında şok yaşıyorlar.

Beşiktaş Sait Çiftçi Devlet Hastanesi'nden göz, dahiliye, psikiyatri, genel cerrahi ve kulak burun boğaz gibi servislerde muayene olan vatandaşlar, vezneye gittiklerinde ödemek zorunda kaldıkları fatura karşısında şaşkınlık yaşıyorlar.

Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığı, Beyoğlu Döner Sermaye Muhasebe Birimi tarafından sağlık raporu için talep edilen 1250 TL'lik ücret karşısında yurttaşlar, ödedikleri faturaya inanmakta güçlük çekiyorlar.

Yüksek fiyatlar nedeniyle vatandaşlar, sağlık raporu almak için bu kadar yüksek bir ücret ödemeyi istemiyorlar ancak işe giriş, ehliyet, ruhsat gibi belgeler için zorunlu olan sağlık raporunu almak durumunda oldukları için daha fazla öğün atlamayı göze alarak bu yüksek ücreti ödüyorlar.

Devlet hastanelerindeki bu yüksek ücretlere tepki gösteren vatandaşlar, fiyatların düşürülmesini talep ediyorlar. Bazı vatandaşlar ise sağlık raporunu iş başvurusu için aldıklarını ve zaten işsiz oldukları için son paralarını sağlık raporu için hastaneye vermek zorunda kaldıklarını belirterek yüksek ücrete tepki gösteriyorlar.