Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın yaptığı kampanya ve indirim açıklamasının ardından emeklilere ulaşımdan gıdaya, kargodan telefona varana kadar 6 farklı müjde birden gelecek.

Geçtiğimiz günlerde açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan emeklilere yönelik özel indirim ve kampanyaların duyurulacağını söylemişti.

Bakan Işıkhan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada,

"Emeklilerimizin yaşam kalitesini iyileştirecek, fiziksel ve ruhsal sağlıklarını, sosyal ve kültürel yönden zenginleştirecek birçok çalışmayı, emekliler yılı kapsamında hayata geçiriyoruz. PTT AVM, Tarım Kredi Kooperatif Marketleri, Türk Hava Yolları, TCDD, GSM operatörleri, sinema ve tiyatrolar, PTT Kargo gibi kurumlarda emeklilere özel indirimler ve kampanyalar başlatacağız. Ayrıca Türkiye'nin önde gelen market zincirleri ve giyim mağazalarında da emeklilere özel indirimler sunacağız. Belediyeler Birliği ile protokol yaparak emeklilerimizin ücretsiz olarak Türkiye'yi kültür turlarıyla şehir şehir gezmelerini sağlayacağız. Benzer şekilde, emeklilere yönelik birçok ayrıcalıklı uygulamayı, emekliler yılı boyunca halkla paylaşmaya devam edeceğiz."

şeklinde konuştu.

Bakan Işıkhan'ın açıkladığı müjdelerin detayları netleşti. Sabah gazetesinde yer alan habere göre, emeklilere 6 müjde birden verilecek.

İşte detaylar:

1.    PTT, emeklilere özel kampanyalar hazırlıyor. Bakanlığa bağlı şirketlerden maaş alan emekliler, PTT Kart ile yaptıkları alışverişlerde gıda ve giyim gibi harcamalarda nakit ücret iadesi alacaklar ve PTT Kargo hizmetlerinden yüzde 20 indirimden faydalanabilecekler.

2.    Bakanlık, bu avantajları tüm vatandaşlara yaygınlaştırmayı hedefliyor. Ayrıca, emekliler bakanlığa bağlı şirketlerin misafirhanelerinde yüzde 50, lokal-alakart restoranlarda ise yüzde 20 indirimle PTT personeli fiyatlarından yararlanabilecekler. Maaşlarını PTT'ye taşıyanlara ise tüm hizmetlerden ücretsiz yararlanma ve maaşlarını evlerinde almaları gibi birçok avantaj sağlanacak.

3.    Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, sosyal tesislerini de emeklilere açacak. Emekliler, sosyal tesislerden yüzde 50'ye varan indirimlerle yararlanabilecekler.

4.    Türk Hava Yolları, geçtiğimiz hafta 65 yaş üstü yolcular için belirli bir dönemde yüzde 25 indirim sağlamıştı. Emekliler için de benzer şekilde yurtiçi ve yurtdışı uçuşlarda indirimler yapılabilir.

5.    İletişim hizmetlerinde de emeklilere yönelik indirimler planlanıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, mobil operatörlerden emeklilere yönelik indirimler talep ediyor.

6.    Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri, emekliler için özel bir kart çıkaracak ve belirli günlerde belirli ürünlerde ek indirimler sunacak.

Yandal Uzmanı Doktor Maaş Bordrosunu Paylaşarak Diğer Memurlarla Kıyasladı Yandal Uzmanı Doktor Maaş Bordrosunu Paylaşarak Diğer Memurlarla Kıyasladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bakanlık olarak tüm ulaşım ve iletişim hizmetlerinde emeklilere yönelik çeşitli indirim ve ayrıcalıklar sağladıklarını belirtti. Bu kapsamda, demiryollarında seyahat eden tüm emeklilere yüksek hızlı trenler dâhil tüm ticari hatlarda yüzde 10 indirim uygulanacak.